Diagnosticata cu cancer in faza terminala, Jody Jones a traversat inot Canalul Manecii

456

Jody Jones este din Marea Britanie si are 41 de ani. In ultima saptamana din august a reusit traversarea inot a Canalului Manecii. Si-a indeplinit astfel cel mai arzator vis al ei de cand a inceput sa practice inotul in ape deschise, 2011. Nu a fost insa o simpla traversare. Ci o reusita care are in spate un diagnostic crunt, multa suferinta,  vointa si determinare si un viitor sub semnul intrebarii. 

Jody Jones a fost diagnosticata cu cancer de intestin in stadiul 4 in plina campanie de pregatire a traversarii

Jody a reusit sa traverseze prima data Canalul Manecii in cadrul unei stafete. Din acel moment a luat hotararea de a duce la bun sfarsit provocarea si pe cont propriu. In august 2018 urma sa aiba loc marea incercare. Iar 2017 a fost un an al acumularilor: a inotat peste 650 de kilometri in ape deschise sau in diferite concursuri. La fiecare competitie strangea fonduri pentru o asociatie caritabila ce spijinea veteranii britanici de razboi cu membre amputate. Chiar inainte de un moment magic al anului, Craciunul, Jody a aflat ca are cancer. O boala crunta, in stadiul 4, la intestin, dar care ii afectase deja si ficatul.

   Au urmat mai multe interventii chirurgicale pe parcursul urmatoarelor luni: la colon, ficat, abdomen, dar si 12 sedinte de chimioterapie intinse pe o perioada de 6 luni.

Paul Georgescu:”Au fost momente cu adevarat emotionante. Am aflat ca a plans in momentul in care ne-a vazut ca o aplaudam”

A amanat traversarea, dar nu a renuntat niciodata la visul sau. A continuat sa se antreneze si pe perioada tratamentului, un tratament care ii provoaca insa diferite efecte secundare. Cu 3 luni dupa ultima sedinta de chimio a inotat 5 ore in mare. Iar pe 27 august a intrat in apa la Dover cu gandul de a atinge tarmul Frantei. Si a reusit. Dupa un efort incredibil care s-a intins pe o perioada de 18 ore, 14 minute si 30 de secunde. „Foarte, foarte mandra!”a scris pe pagina ei de socializare Tracy Clark, o inotatoare din Noua Zeelanda prietena cu Jody.

Partasi la aceste clipe de mare incarcatura au fost si membrii primei stafete romanesti ce a reusit traversarea Canalului Manecii. „Imediat dupa ce incheiasem traversarea pilotul de pe barca noastra ne-a povestit de acest caz si a spus ca facem un ocol sa o salutam pe Jody. Am fost foarte emotionati. Atat noi, cat si stafful ei, dar si ea. Dupa aceea am aflat ca a plans in momentul in care noi o incurajam si incercam sa-i dam cat mai multa emergie”, a declarat pentru aimx.ro Paul Georgescu.

VIDEO: Stafeta „ROMANIA” o incurajeaza pe Jody Jones

Autor: Vlad Lucian Arhire