Cristian Mosoiu, despre performanta de la Campionatul Mondial de Alergare 50 KM: „Nu ma asteptam”

662

A fost weekend-ul lui Cristian Mosoiu, chiar daca nu s-a aflat in natura, pe vreo carare de munte. Alergatorul roman, cunoscut pentru rezultatele sale inregistrate la cursele de trail running, a impresionat si pe sosea. Desi nu s-a aflat printre sportivii care au fost selecționați sub „tricolor” la Campionatul Mondial de Alergare 50 KM, Mosoiu a reusit performanta de a fi romanul cu cel mai bun timp scos in competitia care s-a desfasurat la Brasov.

Cristian Marian Mosoiu a castigat la masculin cursa Open a concursului. La el acasa, in orasul de sub Tampa, sportivul legitimat la CSA Steaua Bucuresti a terminat cursa de 50 de kilometri in 3 ore 6 minute si 43 de secunde. L-a devansat, astfel, pe Andrei Marius Crainic, cel mai bun dintre romani, care a oprit cronometrul după 3 ore 7 minute si 28 de secunde.

„Militarul” spune ca nu se astepta chiar la o astfel de evolutie, in conditiile in care anul acesta mai alergase o singura data pe sosea, la o cursa de 10 kilometri.

„Sincer sa fiu nu ma asteptam chiar la timpul pe care l-am scos pe plat, la sosea. Dupa Campioantul National de Alergare Montana m-am antrenat pe plat, ca sa imi imbunatatesc alergarea. Pentru evolutia de la Brasov cred ca a contat foarte mult ca ma antrenez in natura, la Moeciu, acolo unde e altitudine, aerul e mai curat si se simte mult mai bine”, a declarat pentru aimx.ro, Cristian Mosoiu.

Confuzie lamurita

Sportivul de la CSA Steaua a tinut sa lamureasca si „confuzia” creata, referitoare la convocarea sa pentru a reprezenta nationala Romaniei la acest campionat mondial.

„Sa lamurim faptul cu selectionarea mea in lot. Decizia de a alerga pe plat, aici, o luasem de abia dupa Campionatul National de Alergare Montana, unde forma mea fizica a fost foarte buna. Dupa ce m-am consultat cu antrenorul si cu manager-ul, m-am decis sa ma inscriu. Sportivii selectionati erau deja stabiliti cu ceva timp dinainte, de doua luni se zile. Era clar ca trebuie sa fie oameni de la sosea. Eu nici nu am cerut, pur si simplu m-am inscris la Open”, a mentionat sportivul brasovean.

Cristian Mosoiu, la EcoRun
Cristian Mosoiu, la EcoRun

Mosoiu a devenit anul acesta campion national la alergare montana pe distanta lunga. In urma victoriei repurtata in cursa ce a avut loc sambata, 17 august, in localitatea Damuc, din judetul Neamt, alergatorul de la CSA Steaua s-a calificat la Campionatul Mondial de Alergare Montana pe distanta lunga. Cursa se va desfasura in Argentina, la jumatatea lunii noiembrie.

„Sunt mai multi factori care vor influenta evolutiile sportivilor. Eu sper sa obtin in Argentina un top 20, la individual si un top 6 cu echipa”, a conchis Cristian Mosoiu.

Autor: Dan Oancia.