joi, februarie 22, 2024
AcasăCAMPIONIDiana Elena Bogos castiga medalii in serie! Specializata pe 400 si 800m,...

Diana Elena Bogos castiga medalii in serie! Specializata pe 400 si 800m, atleta se destainuie

 Diana Elena Bogos  confirma progresul in atletism. Sezonul de sala s-a incheiat cu succes pentru eleva Liceului cu Program Sportiv din Vaslui. Atleta  antrenata de Viorica Pintilie si calauzita de mama sa Elena Bogos s-a remarcat pe plan intern si international.

Diana Elena Bogos  a fost declarata cea mai buna sportiva anul trecut in judetul Vaslui.

Campioana balcanica la proba de 800 de m, in sala, dubla campioana nationala la tineret si juniori, in  proba 800 m, Bogos si-a trecut in palmares si titlul national la alergare montana (4 km). Tanara sportiva a devenit campioana nationala la cros (4 km), vicecampioana balcanica la cros si la stafeta 4x400m. La Sofia, ordinea schimburilor  a fost : Adina Carciogel, Iulia  Banaga, Maria Scrob si Diana Bogos.

Stafeta feminina de 4×400 m. s-a impus dupa 3:48:43.

Diana Elena Bogos este in prezent campioana nationala in sala la 800m.tineret.

Sezonul de sala il incheie cu bronz la senioare in proba de 800m. Tot bronz, dar la tineret a reusit Bogos sa castige la 400m. Dubla campioana balcanica, Diana Elena a reusit in sala sa se impuna la 800m si cu stafeta de 4x400m.

In palmaresul conturat de Diana Elena Bogos apar si reusitele la juniori.

Probele in care face performanta Diana sunt 400 si 800m. E dubla campioana nationala de juniori la 800 si 4x400m pentru CSM Onesti, vicecampioana nationala de juniori la 400m. cu record personal 56’89.

Diana Elena Bogos a inceput atletismul la 8 ani.

„Pot spune ca nu am avut parte de o copilarie normala.  Am avut  ani in care am capatat experienta si invataturi atat in viata de sportiv, cat si in viata de zi cu zi.
Primii pasi in atletism i-am facut prin intermediul mamei. Ea fiind antrenoare mergeam din placere cu ea la antrenament. Poate ca este si ceva mostenire, mama fiind fosta atleta de performanta a alergat aceeleasi probe 400 și 800m. Am “furat” din calitatile ei.”

Momentele dificile nu au ocolit-o pe Bogos!

“Secretul este acela de a le depasi cu capul sus. Pot spune ca prin intermediul lor am descoperit ca sunt un om puternic si un om care poate sa isi depaseasca limitele.”

Motivatia tinerei Bogos vine din partea celor dragi, din parte familiei, dar si din dorinta de a deveni din ce in ce mai buna.

„Imi doresc, Si cu ajutorul lui Dumnezeu vreau sa ajung cAt mai sus in ceea ce priveste cariera sportiva.”

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE