sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăCAMPIONIRomania castiga medaliile de aur la Campionatul European de Tir!

Romania castiga medaliile de aur la Campionatul European de Tir!

Romania castiga titlul continental in Ungaria. La Gyor echipa a fost formata din Eliza Molnar si Laura Coman, sportivele de la Dinamo, in timp ce Roxana Tudose este legitimata la Steaua. Misiunea a fost indeplinita si reprezentantele Romaniei  au  cucerit medalia de aur in proba de pusca aer comprimat 10 metri, la Campionatul European din Ungaria.

Romania castiga dupa ce Dinamo si Steaua au facut front comun in Ungaria.

La intrecere au participat alaturi de echipa Romaniei, reprezentante din Elvetia, Ucraina si Danemarca in faza semifinalelor. Pentru calificarea in finala, Eliza, Laura si Roxana au trecut de elvetience, scor 17 la 9. In cea de a doua semifinala Danemarca  s-a impus cu 16 la 2 in fata Ucrainei. Au fost 20 de runde pentru stabilirea ultimei ocupante pe podium. Medaliile de bronz au fost cucerite de estice  dupa 22 la 19. A urmat intrecerea pentru titlul continental. Romania s-a impus cu 22 la 18!

Romania castiga multumita evolutiei trio-ului Eliza Molnar, Laura Coman si Roxana Tudose. Tricolorele au urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului.

La competitia feminina au participat si reprezentantele Poloniei, Rusiei, Germaniei si Sloveniei. Rezultatele aici!

„Acest succes inseamna foarte mult, deoarece am trecut printr- o perioada cu multe schimbari mari. Imi doream o confirmare ca sunt pe drumul cel bun.”

Este prima declaratie oferita de Eliza Molnar dupa adjudecarea titlului continental.

AIMX a aflat ce a inspirat-o pe Eliza sa practice Tir!

„Am inceput acest sport datorita uneia dintre cele mai bune prietene. Ea m-a dus la poligonul CSU Oradea. De la primele antrenamente mi-a placut tirul, insa nu am fost foarte hotarata ca imi doresc sa practic Tir de performanta. Dorinta si decizia a venit dupa o perioada de cateva saptamani in care am castigat concursuri zonale si am prins curaj. M-a inspirat ideea de a depasi limitele propriei persoane, in concurs decisiva fiind gandirea. Anul trecut in primavara am schimbat clubul (CSU Oradea) si antrenorii, acum sunt sportiva la CS Dinamo si colaborez cu antrenorul Marin Olimpiu.”

Urmatoarea competitie internatioanala pentru Eliza Molnar va fi Cupa Mondiala din Munchen. Obiectivul principal este sa continue pregatirea si sase mentina concentrata pentru performanta in Tir!

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE