Diana Rentea e tripla campioana la Nationalele de Schi Alpin, la junioare, la Azuga!

0
1186
Diana Rentea e tripla campioana la Nationalele de Schi Alpin, la junioare, la Azuga!

Diana Rentea e tripla campioana la Nationalele de Schi Alpin, la junioare, la Azuga! Primele doua titluri au fost castigate miercuri la Slalom Urias si la proba de Combinata.

Diana Rentea se afla in primul an ca junioara. Mai are inca 4 pana va face trecerea la senioare. Diana a avut un an foarte bun pentru start la nivel de junioare.

Diana Rentea e tripla campioana la Nationalele de Schi Alpin, la junioare, la Azuga!„Am concurat in Italia unde am obtinut locul 2 in cadrul SES Nations Cup. A fost un clasament in care s-au luat in considerare tarile mai mici. In tara am castigat la Cupa Corona la Slalom Urias. La Slalom la Cupa Corona am obtinut locul doi. M-a intrecut  Maria Constantin din Predeal. Maria este la Clubul Steaua. am concurat contra ei la Campionatele Naționale și am invins-o. La slalom nu am avut o zi prea buna. Ea a fost la slalom pe doi. La Slaom nu am reusit sa ma clasez in primele trei pozitii. Dar am avut un clasament separat la Super Combinata. S-au adunat toti timpii din cele 3 probe, Slalom Urias, Slalom si Combinata si astfel am avut cel mai bun rezultat la Super Combinata.”-Diana Rentea

Diana Rentea a concurat chiar inaintea  colegei Szidonia Lazsadi! Sportiva care s-a accidentat a fost operata dupa ce a ajuns la spital cu fractura de tibie si peroneu.

„Cand am auzit vestile am fost surprinsa sa aud ce s-a intamplat. Am fost emotionata dar am incercat sa ma concentrez pe concurs si la final am aflat care este starea ei.”-Diana Rentea

Colegii Dianei au avut evolutii la fel de bune!

Tot la U18, Szoke Hunor a obtinut trei titluri de campion national. A castigat la Slalom Urias, la Combinata si Super Combinata. Szoke a fost si vicecampion la Slalom. Vlad Iordache a obtinut locul 3 in poba de Slalom Urias, la U18. Sebastian Dudaş a obtinut locul 2 la slalom urias, U21, locul 3 la Combinata si la Super Combinata. Antrenorii sunt Focsaneanu Emilian, Bogdan Barbu si Cristiana Opris.

„Fata de concursul din Poiana care a fost Fis Cup nu am avut emotii atat de mari, m-am simit mai bine, mai increzatoare.”-Diana Rentea

La final de sezon Diana Rentea concureaza in Bulgaria pe 24 Martie la Bansko! Diana va participa la Slalom, Slalom Urias si are in calcul si Super G.

Autor: Ovidiu Pețenghea