Paul Georgescu participa la Mondialul de Inot in Ape Inghetate ! Sunt conditii dure

492
Paul Georgescu participa la Mondialul de Inot in Ape Inghetate ! Sunt conditii dure

Paul Georgescu participa la Mondialul de Inot in Ape Inghetate . Miercuri seara a ajuns la Murmansk, in Rusia. Este a doua participare romaneasca din istorie. Paul va concura in probele de 500 si 1000 de metri. Organizatorii au taiat gheata din lacul Semenovskoe pentru a crea o piscina de 25 de metri lungime.  Temperatura apei este de 0 grade.

Paul Georgescu participa la Mondialul de Inot in Ape Inghetate ! Conditiile sunt dure! Vant puternic, – 6 grade in aer si 0 grade temperatura apei. Acestea au fost conditiile pe care le-a avut de suportat Paul Georgescu la antrenamentul oficial.

Astazi am inotat la antrenamentul oficial 200 de metri. Atmosfera este ca in toiul iernii la noi. Mi-am adus aminte cum este sa inoti la 0 grade. Sunt 400 de sportivi care vor lua startul la curse ale caror distante variaza intre 50 si 1000 de metri. In apropierea lacului sunt trei corturi folosite ca vestiare, dar si jacuzzi cu apa calda. Inainte de ajunge la jacuzzi insa trebuie sa mergi in complexul mare aoclo unde medicii iti verifica starea de sanatate imediat dupa cursa” a spus Paul Georgescu pentru aimx.ro.

Si reprezentanti ai Federatiei Internationale de Natatie sunt prezenti la Murmansk pentru a evalua competitia. Exista o posibilitate ca in viitor ice swimming-ul sa fie acceptat in cadrul Jocurilor Olimpice de Iarna.

Paul Georgescu participa la Mondialul de Inot in Ape Inghetate.

Paul va lua startul vineri la pranz in proba de 500 de metri. Face parte din cea mai puternica serie. Sportivul de 40 de ani e primul roman din istorie care a inotat o mila in ape inghetate.

Paul Georgescu a inotat o mila in ape inghetate la Bucuresti. Este primul roman din istorie care reuseste acest lucru. Inotul a fost omologat de Ger Kennedy, observator din partea International Ice Swimming Asociation. Fostul poloist a inotat doar in slip intr-o apa cu o temperatura de 3,2 grade Celsius. Campioana olimpica de la Atena, Camelia Potec si zeci de fani l-au incurajat pe sportivul de 40 de ani.

AIMX va prezinta ultimul antrenament al lui Paul inainte de startul programat vineri la pranz!

VIDEO:

 

https://youtu.be/YGmgvYj0Tuw