Diana Stiger a cucerit medalii la înot în Danemarca!

0
31
Diana Stiger a cucerit medalii la înot în Danemarca!
sursa Facebook, Steaua
Diana Stiger a cucerit medalii la înot în Danemarca!
sursa Facebook, Steaua

Diana Stiger a cucerit trei medalii de aur și una de bronz în Danemarca! Diana a bifat prima participare în 2024 la o competiție oficială la Danish East Long Course Championships!

Timpii obținuți de sportiva pregătită de Valentina Brat în Danemarca au fost următorii:

200 m liber: 2:04.83 min.;

400 m liber: 4:20.26 min;

800 m liber: 8:57.79 min.;

1.500 m liber: 17:11.55 min.

Diana va participa la Campionatele Naționale de la Otopeni, de la mijlocul lunii aprilie.

Diana a bătut în decembrie un record vechi de 41 de ani, la Campionatele Europene de înot în bazin scurt, la proba de 1500 de metri liber. Înotătoarea de 15 ani a terminat serie ei cu timpul de 16:36,98, un record naţional pentru intervalul 15-18 ani.

După ultima probă la care a participat, Diana Stiger, care are doat 15 ani, a dezvăluit ce simte, având în vedere faptul că a concurat în mai multe probe din cadrul Europenelor. De asemenea, tânăra înotătoare a menționat la Otopeni că a participat la primul Campionat European la acest nivel.

„Nu m-am simțit cel mai bine în apă, s-a simțit încărcătura. S-au simțit și zilele de oboseală, data viitoare sper să fie mai bine. (n.r. la Otopeni) A fost o experiență senzațională.

E primul meu Campionat European, nici măcar la cel de juniori nu am reușit să fiu. Este un campionat foarte mare pentru mine. Îmi doresc să fiu la fel de muncitoare și pe viitor și să nu mă dau bătută”, a spus în decembrie Diana Stiger, pentru Antena Sport.

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea