Dinamo BikeXpert cauta rider-ul perfect pentru Jocurile Olimpice din 2020

0
1393

„Suntem focusati pe MTB. Este disciplina noastra de baza.”

13 profesionisti si 47 de amatori. Aceasta este trupa cu care Dinamo BikeXpert Racing Team ataca noul sezon. „Misiunea este de a face performanta, dar vrem in acelasi timp sa atragem cat mai multi amatori in randurile noastre. Vrem sa scoatem lumea din spatele birourilor”, a spus Catalin Sprinceana, managerul echipei si vicepresedintele Federatiei Romane de Ciclism, in timpul conferintei de prezentare a echipei. 5 titluri de campion national, 8 de vicecampion si 4 medalii de bronz au cucerit sportivii de la Dinamo BikeXpert anul trecut.

Noi suntem focusati pe MTB. Aceasta este disciplina noastra de baza. Obiectivul pe termen lung este sa ducem cel putin un sportiv din acesti tineri la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Vrem sa spargem gheata si sa calificam Romania in proba de MTB ( ultimul roman prezent la Jocurile Olipmice la MTB a fost Tudor Oprea, in 2004, la Atena). Este un proiect ambitios si foarte costisitor care se va incheia la 16 mai 2020 si la care tin foarte mult” a mai punctat Catalin Sprinceana.

 

     „Pentru noi performanta inseamna totul. Mai avem nevoie de putina incredere. Avem sportivi puternici, dar pentru ca in trecut nu am avut contact cu competitiile externe, cupe mondiale ne-am pierdut increderea. Strategia este sa mergem in acest an la cat mai multe competitii internationale pentru a capata experienta, iar de la anul sa incepem sa strangem puncte. ” – Razvan Juganaru, antrenor Dinamo BikeXpert Racing Team

Super rezultate pentru Vlad Dascalu

    In varsta de 19 ani, Vlad Dascalu este una din marile sperante ale clubului. Nascut la Falticeni, Vlad a plecat in Spania la 9 ani atunci cand parintii sai au hotarat sa se stabileasca acolo. In patria care ofera cel mai urmarit meci de fotbal de pe planeta, Real Madrid – Barcelona, Vlad nu s-a indragostit de sportul rege.„Am incercat si fotbalul, dar nu mi-a placut. Sincer nu eram nici foarte bun. Un prieten mi-a sugerat insa ciclismul”, a povestit pentru aimx.ro Vlad. A inceput in urma cu 5 ani cu down-hill, iar dupa un an si jumatate a trecut la MTB.

” Pe termen lung imi doresc sa cresc foarte mult si sa ma calific la jocurile Olimpice de la Tokyo. Sunt un sportiv destul de tehnic pentru ca am venit din down hill, o disciplina in care este mult mai greu cel putin pe coborari. Sunt un tip destul de linistit, nu ma stresez prea mult si intotdeauna am o atitudine pozitiva.”- Vlad Dascalu

Vlad a facut senzatie cu ultimele sale rezultate. In 2017 a venit pe locul doi in Cupa Spaniei la Under 23. Mai mult, intr-o cursa de 3 etape, La Rioja Bike Race, tanarul de 19 ani a terminat pe pozitia a 6-a la general in fata unor sportivi de renume mondial. Vlad i-a „batut” pe Carlos Coloma ( 36 de ani, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio) si pe spaniolul Antonio Hermida, un zeu in MTB ( 38 de ani, argint la J.O. de la Atena).

   Lot Dinamo BikeXpert Racing Team:

Elite: Alexandru Stancu, Karina Bonta, Attila Madaras, Razvan Juganaru

Under 23: Vlad Dascalu, Attila Malnasi, Levente Bartha, Ede Molnar

Juniori: Paul Georgescu, Tudor Cazaceanu, Alexandru Belgiu, Karina Kubat

Credit Photo: Traian Olinici Sports Photographer, aimx.ro.