Start ULTRABALATON, Ungaria!!! Florin Ionita alearga sa-si apere locul 1 cucerit in 2016

843

12 romani la start

ULTRABALATON sau 220 de km alergati in jurul lacului Balaton ( cel mai mare din Europa Centrala ), Ungaria. Este provocarea la care iau parte printre altii 12 romani si un alergator din Republica Moldova. Unul dintre ei este campionul en-titre: Florin Ionita. Florin participa pentru a treia oara la acest concurs. In 2016 l-a castigat.

” Este un sportiv foarte bun. El nu doar ca este bun la competitiile de anduranta, dar le alearga in viteza.”- Vlad Tanase, ultramaratonist

  In varsta de 42 de ani, Florin Ionita ( foto) lucreaza in armata. La inceputul lunii aprilie a stabilit un nou record pentru tara noastra la numarul de kilometri parcursi in 6 ore: 75,5. Startul se da sambata dimineata, 20 mai, la ora 5, ora Ungariei. „Este o competitie foarte dificila. Cei care parcurg aceasta distanta in aproximativ 25 de ore vor avea de infruntat soarele puternic in doua etape, pentru ca fix atunci vor traversa zonele neimpadurite”, a spus pentru aimx.ro Vlad Tanase, cel care a participat la Ultrabalaton in urma cu trei ani.

Tura de 220 de kilometri va fi impartita in 37 de portiuni in acest an: cea mai scurta de 3 km, iar cea mai lunga de 10. Sportivii vor beneficia de 40 de puncte de alimentare, iar timpul limita in care trebuie sa ajunga la sosire este de 32 de ore. Pe tot parcursul distantei alergatorii vor avea parte de suport medical.

Le vom tine pumnii lui : Zsolt Csizmadia, Aris Necula, Mariana Nenu, Florin Ionita, Laurentiu Moga, Andrei Szell, Vasile Tilibasa, Eugeniu Dedov din Republica Moldova, Mara Morosan, Tibor Seres, David Iancu,Ioan Strugariu si Attila Csormotani.

Povesti impresionanate ale alergatorilor

Pe aimx.ro i-ati putut descoperi povestea lui Laurentiu Moga ( foto ).  S-a indragostit de alergare in timp ce lucra la o spalatorie de masini, 12 ore pe zi. Ultrabalaton este cea mai importanta competitie a sa pana in prezent. Pe pagina personala de facebook, Razvan Norocel o prezinta pe o alta sportiva ce va reprezenta Romania la ULTRA-ul din Ungaria. Si ea cu o poveste impresionanata in spate.

Nenu Mariana este numele ei, o femeie care în ultima vreme si-a dedicat toată energia și toate resursele ei catre acest proiect. Munceste fizic zi de zi facand curatenie, are grija de baiatul ei si pe langa asta mai si face 1-2 antrenamente zilnic, antrenamente deloc usoare uneori ajungand sa alerge 30-40 km pe zi.
Sper ca luni sa vedem poze cu ea de pe podium de pe cea mai înaltă poziție caci acolo este locul ei.
Vorbim de o femeie de + 40 ani care a început să alerge de câțiva ani dar dăruirea, pasiunea ei și seriozitatea au început să dea roade și apare din ce in ce mai des pe primele pozitii in concursuri.” – Razvan Norocel, facebook

Cealalta romanca, Mara Morosan este femeia din Romania care a alergat cei mai multi kilometri in 6 ore: 66,7.