Dinamo Skimo Team reprezinta Romania in Austria la concursul din Bischofshofen

828
Dinamo Skimo Team reprezinta Romania in Austria la concursul din Bischofshofen

Dinamo Skimo Team ataca nivelul international de top in schi alpinism. Initiatorul proiectului, Rares Manea isi verifica lotul pentru Campionatele Europene. Insasi aceasta competitie Hochkönig Erztrophy 2018 aduce la start pe cei mai buni concurenti din Austria si Germania fiindca se vor decerna titlurile de campioni nationali din cele doua tari.

Dinamo Skimo Team a ajuns in Austria.

Evenimentul are un nivel valoric de top! Sunt trei etape diferite in acest weekend. Rares Manea va concura la seniori si are si rolul antrenorului pentru echipa dinamovista. ” Avem sprint pentru o zi, apoi  vertical și incheiem cu proba la individual.  Probele sunt de cadeti, juniori si seniori. Sunt 10 natiuni care se vor intalni la acest concurs. Este un test pentru noi inainte de Campionatele Europene.”

Dinamo Skimo Team are un calendar incarcat.

Dupa Hochkönig Erztrophy 2018, Rares Manea si echipa pleaca duminica ( 4 februarie) noaptea spre Romania. In perioada 9,10 februarie e Campionatul National de individual la Sinaia.  Programul continua cu intreceri in Germania.  La Etna vor ajunge la Campionatul European in perioada 22-24 februarie. Sunt programate competitii in fiecare weekend pana la Campionatul European. Dupa  Europeanul din Italia o sa mai aiba doua competitii in Romania. Balea Race  si Winter Race Bucegi.

” Vom concura pana pe 4 februarie in Austria. Nivelul este foarte ridicat dat de germani, de austrieci, de italieni  si de spanioli. Echipa mea este formată din George Coltea, Jinga George, Petrut Cotinghiu, Constantin Surdu, Alexandra Manea si Dragos Blaj.”

Dinamo Skimo Team si-a fixat obiectivul la Hochkönig Erztrophy 2018.

„Ne dorim la copii sa venim in primii cinci la fiecare proba. La seniori imi propun sa termin in primii 15.  Ar fi un rezultat foarte bun inainte de Europene.”

 Dinamo Skimo Team are doi concurenti inscrisi la seniori la Hochkönig Erztrophy 2018.

Rares Manea si Alexandra Manea vor evolua  la seniori iar restul echipei concureaza la cadeti si la juniori.

„Pentru mine e un test in care verific echipa ca sa stiu pe ce ma bazez si ce sa cer pentru Campionatul European!  Exact aceleasi probe ca in Austria sunt si la Campionatele Europene.”

Sprintul aduce competitia in stil de piramida. Se da startul din 20 in 20 de secunde. Durează aproximativ 3 minute pentru fiecare concurent.  Concursul e foarte tehnic.

„Trebuie sa folosesti toate manevrele din schi alpinism.  Traseul este cu aproximativ 100 metri diferenta de nivel. Se califica sportivi din top 30! Concurentii calificati vor avea apoi  parte de intreceri in grupe. Doar primii doi vor merge mai departe din fiecare serie.  Ultimii patru sau cinci sunt in finala pe acelasi  traseu pentru toate categoriile de varsta. Sportivii concureaza in 3 minute de proba cu o intensitate care poate face omul sa ingenuncheaze la final.”

Dinamo Skimo Team are experienta unui Vertical reusit la Azuga.

La individual e si urcare si coborare spre deosebire de vertical. Individualul din Austria aduce 3 urcari si 3 coborari. Concurentii acumuleaza  1700 m diferenta de nivel.