joi, februarie 22, 2024
AcasăJOCURILE OLIMPICEDoi sibieni ataca intrecerile la Jocurile Olimpice de iarna! Schi si patinaj...

Doi sibieni ataca intrecerile la Jocurile Olimpice de iarna! Schi si patinaj viteza

Doi sibieni vor reprezenta orasul la cel mai mare eveniment al sporturilor de iarna. Schiorul Alexandru Barbu si Ania Caill sunt reprezentantii Romaniei la schi alpin la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud.  Ania s-a nascut la Limoges si a fost crescuta de Dana Caill ca sa iubeasca valorile romanesti. Mama Aniei  a incurajat-o sa concureze sub steagul romanesc.

Doi sibieni la start: Barbu si Ianculescu sunt pregatiti de marele eveniment al sporturilor de iarna.

Alexandru si-a asigurat prezenta  la Jocurile Olimpice de iarna  de  la PyeongChang. In Coreea de Sud, Barbu va fi impreuna cu o alta sibianca, patinatoara Alexandra Ianculescu. Nascută in 1991, Alexandra are si ea, precum Ania un trecut in strainatate. Familia Alexandrei a emigrat in Canada.  Ianculescu a ales sa concureze pentru Romania.

Dintre cei doi sibieni doar Alexandru Barbu a mai participat la Jocurile Olimpice.

Barbu a terminat pe 48 la slalom urias si pe 21 la slalom in urma cu patru ani,  la Sochi, in Rusia.

 

Alexandra a inceput sporturile de iarna  la varsta de 2 ani. Mama ei a fost  patinatoare de viteza, dar nu a reusit sa-si urmeze visul. Parintii au vrut ca fiica lor sa puna studiile pe primul plan. Cand Alexandra a inceput patinajul viteza, mama Alexandrei a incurajat-o sa-si urmeze visul.

Dupa ce s-a mutat in Ontario impreuna cu parintii ei si cu sora mai mica, in 2001, Alexandra a inceput sa concureze la Toronto Cyclones.

In 2007, Alexandra  s-a antrenat cu echipa nationala a Romaniei si l-a cunoscut pe  fostul antrenor al mamei. Alexandra a reprezentat Romania la Campionatul Mondial de Juniori din Changchun China, in 2008.

La varsta de 16 ani Alexandra Ianculescu s-a mutat la Calgary. Ea a reprezentat Canada la Campionatele Mondiale pentru Juniori in Finlanda si Olanda in 2011. Alexandra a participat in Circuitul Cupei Mondiale in Japonia, Coreea de Sud, Olanda si Germania in 2014. De atunci a concurat si la Campionatul Mondial si la peste 10 competitii de Cupa Mondiala.

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE