Distanta Bucuresti Lisabona se alearga pe 17 septembrie la Transmaraton

0
1129

4 trasee intre 10 si 50 de kilometri va propun organizatorii Transmaraton. Toate cursele se vor alerga „pe cea mai frumoasa sosea din lume”, Transfagarasan. Competitia are un scop caritabil, iar toti banii obtinuti din donatii merg catre cele 3 fundatii care se ocupa de sustinera concursului: Hospice Casa Sperantei, Padurea Copiilor si Scoala de Valori. Andrei Rosu este initiatorul competitiei ajunsa in 2017 la cea de-a sasea editie.

In 2017 Transmaraton isi propune sa fie un concurs accesibil atat alergatorilor aflati la inceput, cat si celor avansati. In premiera a fost introdusa proba zeceton (10 Km ), cu plecare de la Balea Lac si finish-ul la Cabana Capra. Cea mai lunga cursa va fi de 50 de kilometri: se va parcurge de doua ori distanta dintre Cabana Capra si Balea Cascada, plus o bucla de 8 kilomeri.

” Concurentii trebuie sa se astepte atat la vreme de vara, cat si la vreme de toamna tarzie. Pana acum nu am prins ninsori, dar vremea a fost schimbatoare in unii ani, cu diferente termice mari : de la 8,9 grade, ploaie si burnita, la soare arzator si temperaturi de 20,21 de grade in doar cativa kilometri. Pana in acest moment avem 158 de persoane care s-au inscris si lista inca mai este deschisa. Cei mai multi concurenti vor lua startul in proba de semimaraton. In total, daca se cumuleaza kilometrii parcursi de fiecare alergator se va alerga distanta Bucuresti Lisabona la editia din 2017 „, Razvan Chiriac, ofiter de presa, pentru aimx.ro

Traficul auto va fi deschis pe perioada concursului, iar autoritatile au interzis ca desfasurarea competitiei sa aiba loc si pe timp de noapte din cauza animalelor salbatice care ar putea pune in pericol concurentii. Fiecare sportiv va face fundraising pentru una dintre cele trei cauze partenere. Recordul la aceasta editie il detine un concurent care a reusit sa stranga pana in prezent suma de 5650 de lei.