sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăFII DE NEOPRITȘtiri AIMXDoi romani in TOP 10 la ultramaratonul din Cappadocia

Doi romani in TOP 10 la ultramaratonul din Cappadocia

capadocciaLa sfarsitul acestei saptamani s-a desfasurat, in Turcia, ultramaratonul Cappadocia. Romania a fost prezenta cu 10 sportivi la cele 3 curse de 110, 60, respectiv 30 de kilometri. Stefan Dan s-a clasat pe locul 7 in clasamentul general, la 110 km si a fost primul la categoria 40+, in timp ce Alex Cosmin Petrut a incheiat cursa pe pozitia a opta. Radu Milea a abandonat, din cauza unor probleme la genunchi, dupa ce s-a aflat in capul cursei timp de 40 de kilometri. 

 

 

      Primul roman care a trecut linia de sosire a probei de 110 km la Ultra Trail Cappadocia 2016 a fost Stefan Dan. El a reusit un timp de 14 ore, 58 de minute si 16 secunde, la doua ore 45 de minute si 8 secunde de castigatorul probei: rusul Aleksei Tolstenko. Alex Cosmin Petrut a intrat si el in TOP 10 cu timpul de 15 ore si 5 secunde. Unul din cei mai valorosi ultramaratonisti romani, Radu Milea, a abandonat din cauza unor probleme la genunchi. El a fost liderul cursei la primele 3 puncte intermediare, dar durerile de la genunchi l-au determinat sa se opreasca.„Mi-am promis că dacă genunchiul va da vreun semn de durere mă voi opri, indiferent de cât de frustrant ar fi și așa am făcut. M-am oprit și sunt împăcat cu asta deși eram primul”, a scris imediat dupa cursa pe pagina sa de facebook Radu Milea.

In aceeasi cursa Andrei Gligor s-a clasat pe locul 17, Victor Stefanescu pe 43 si Cosmin Stanciu pe 62, din 111 concurenti care au ajuns la linia de sosire.

      In proba de 60 de kilometri Marian Vasile s-a clasat pe locul 21 cu un timp de 7 ore 36 de minute si o secunda, in timp ce Dragos Pirnog, aflat la prima sa cursa pe o astfel de distanta, dupa un efort de 10 ore 18 minute si 58 de secunde a incheiat competitia pe locul 119.

DESPRE ULTRA TRAIL CAPPADOCIA:

Cel mai lung traseu are fix 114,3 kilometri, cu 10 puncte intermediare. Pe primii 70 de kilometri se alearga la o altitudine in jurul a 1100 de metri, dar finalul este unul de-a dreptul ucigator cu 3 catarari pana aproape de 1600 de metri. Temperatura medie a lunii octombrie in regiunea Cappadocia este de 12 grade Celsius, dar poate urca pana la o maxima de 19 grade. Precipitatiile sunt aproape excluse in aceasta perioada.

CAPPADOCIA:

cappadocia-3Regiunea CAPPADOCIA se afla in inima Turciei si este de o frumusete rara. Parcul Goreme a fost inclus in Patrimoniul Mondial Unesco inca din anul 1985 si este poate cea mai importanta atractie a unei zone semi-aride care pastreaza urme ale civilizatiei tocmai din epoca bronzului. Relieful consta intr-un platou aflat la 1000 de metri altitudine strapuns de conuri vulcanice ce ofera o priveliste de basm. Regiunea CAPPADOCIA este cunoscuta si cautata turistic si pentru faptul ca ofera posibilitatea zborului cu balonul cu aer cald.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE