luni, februarie 26, 2024
AcasăFII DE NEOPRITReportaje AIMXUN NOU SPORT EXTREM CUCERESTE LUMEA: CLOUD SURF

UN NOU SPORT EXTREM CUCERESTE LUMEA: CLOUD SURF

Imaginați-vă schiul nautic…, dar printre nori. Când nu lucrează ca inginer de zbor, Wyp testează WingBoard, o „placă” ce dezvoltă portanță îndeajuns de mare cât să poată susține un om în zbor. O altă diferență ar fi in modul în care este atașată coarda. Sportivul nu se ține de ea ci este legat, ceea ce îi permite o libertate aproape totală.

Inspirat de Kit Cloudkicker din Talespin-ul realizat de Disney, Wyp a început să schițeze ideea pentru un windboard cât se poate de real și a pus bazele propriei companii, Wyp Aviation.

„Nu există motive pentru care nimeni să nu fi realizat până acum ce am eu de gând să fac”, a declarat Wyp.

Wyp dorește să elimine cât mai multe riscuri pentru a-l face la fel de sigur, sau riscant, precum skydiving-ul. Atât rider-ul cât și wingboardul sunt dotați cu parașute, iar placa va fi echipată cu tren de aterizare pentru decolare pe orizontală. Are planuri pentru remorcare automată și eliberarea frânghiei pentru a evita încurcarea.

Wingboarding nu a trecut încă în faza de testare cu oameni, dar Wyp a reușit să efectueze un zbor de test cu ajutorul unei figurine din plastic. Modelul printat 3D, botezat James, a fost remorcat de un avion în miniatură. Are parașută funcțională și a reușit și câteva scheme in aer.

 

 

SURSA: Discovery News

https://www.youtube.com/watch?v=cNNSSugEGCI
DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE