Dornenii alearga in noiembrie pentru noi rezultate de referinta.

254
Dornenii alearga in noiembrie pentru noi rezultate de referinta.

Dornenii alearga pe 2 noiembrie in Ungheni, Republica Moldova la Cursa Internationala de alergare pe sosea Tinerete-2019. Tot sambata sportivii Dorneii participa la Grand Prix Cristina Casandra Suceava.

Dornenii alearga si in noiembrie dupa ce in octombrie au participat in localitatea Maieru la Crosul Interjudetean, Memorialul Maria Cioncan. A fost editia a 12-a. La acesta competitie sportivii legitimati la CSM Dorna Vatra-Dornei au obtinut urmatoarele rezultate:

Dornenii alearga in noiembrie pentru noi rezultate de referinta.La categoria copii 1 in proba 1000 metri locul 1 a fost obtinut de Andrei Capra. La categoria copile 1 in proba 1000 metri locul 1 a fost obtinut de Denisa Kore. Tot la acesta categorie pe locul 3 a terminat sportiva  Andreea Sarbu. La juniori 3 in proba de 1500 metri locul 1 i-a revenit lui Alexandru Prasneac. La junioare 3 in proba de 1500 metri pe pozitia a 3-a s-a clasat Cosmina Gavrila.

”Sunt incintat de evolutia sportivilor mei! A fost o competitie reusita la care au participat peste 1000 de sportivii. La acesta competitie a fost prezent si Presedintele Federatie Romane de Atletism profesorul Florin Florea.”-Cristian Prasneac  antrenor CSM Dorna

Ideea crosului a pornit de la comemorarea personalitatii si pastrarea vie a memoriei Mariei Cioncan.

Maria Cioncan a decedat in ianuarie 2007 in urma unui accident rutier produs langa localitatea bulgara Plevna, in timp ce se intorcea din cantonamentul din Grecia.

Maria Cioncan s-a nascut in 19 iunie 1977, in localitatea Maieru. A fost legitimata la C.S. Siderurgica Hunedoara si Universitatea Cluj.  Maria a devenit campioana mondiala la 1.500 metri. Cioncan a obtinut 4 victorii in concursurile desfasurate in cadrul circuitului mondial Golden League.

La Jocurile Olimpice de Vara de la Atena (2004) Maria s-a clasat pe pozitia a treia in proba de 1 500 metri. Maria Cioncan a obtinut medalia de bronz cu timpul de 3:58,39 minute.

Maria Cioncan este cetatean de onoare al comunei Maieru.

Pe AIMX puteti citi si despre noul record mondial in formula tata-fiu: sub 5 ore in total! Detalii AICI!

Autor: Ovidiu Pețenghea