Dorothea Wierer şi Johannes Boe au câştigat din nou Marele Glob de Cristal

148

Dorothea Wierer şi Johannes Boe sunt câştigătorii Cupei Mondiale de biatlon, ediţia 2019-2020. Italianca a cucerit al doilea Marele Glob de Cristal, la fel ca şi norvegianul, care l-a depăşit pe francezul Martin Fourcade, care s-a impus în ultima cursă a unei cariere de excepţie.

Dorothea Wierer şi Johannes Boe, câştigători la şapte, respectiv două puncte de locurile 2

Biatlonista italiană Dorothea Wierer a câştigat pentru al doilea an consecutiv Marele Glob de cristal. Wierer a avut emoţii până în ultima probă a sezonului din Cupa Mondială, urmărirea de la Kontiolahti (Finlanda), în lupta cu norvegianca Tiril Eckhoff.

Wierer s-a clasat pe locul 11, iar Eckhoff pe 10 la Kontiolahti. Italianca a încheiat Cupa Mondială cu un total de 793 de puncte, doar şapte mai mult decât norvegianca.

Finlandeza Kaisa Makarainen a încheiat pe locul 4 ultima cursă din carieră, câştigată de franţuzoaica Julia Simon, care a obţinut la 23 de ani prima victorie a carierei.

Julia Simon a fost însoţită pe podium de elveţianca Selina Gasparin şi italianca Lisa Vittozzi.

Clasament general final feminin

Biatlonistul francez Martin Fourcade a câştigat ultima cursă a carierei, urmărirea de la Kontiolahti (Finlanda), dar nu a reuşit să-l depăşească în clasamentul general al Cupei Mondiale pe norvegianul Johannes Boe, care a obţinut Marele Glob de cristal pentru al doilea an consecutiv.

Fourcade (31 de ani), de cinci ori campion olimpic, şi-a încheiat cariera cu al 83-lea succes.

Francezul a fost urmat pe podium de alţi doi compatrioţi, Quentin Fillon-Maillet şi Emilien Jacquelin. Johannes Boe (26 de ani) a terminat cursa pe locul 4. Românul Cornel Puchianu nu a ajuns la finish.

În clasamentul final al Cupei Mondiale, după 21 de probe, Boe a adunat 913 puncte, doar două puncte peste Fourcade. Pe locul 3 s-a clasat Quentin Fillon Maillet, cu 843 puncte.

Clasament general final masculin

Tot pe aimx.o poti citi despre „minunea” din viata ultramaratonistului roman Daniel Trusca si despre obiectivele pentru 2020, aici!!!

Credit foto: https://www.biathlonworld.com/