sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăINOTIulian Matei intareste psihicul campionului la inot. Antrenamente in izolare

Iulian Matei intareste psihicul campionului la inot. Antrenamente in izolare

Iulian Matei il antreneaza pe campionul Daniel Martin de la 4 ani.   Anii au trecut si Daniel Cristian Martin a crescut cu visul ca va concura la Campionatele Mondiale si la Jocurile Olimpice. A venit confirmarea pe plan international dupa un parcurs in crestere la Campionatul National.

Iulian Matei foloseste toate metodele posibile in timpul crizei ca Daniel Martin sa ramana concentrat.

”Pregatirea se desfasoara in colaborare cu intreg colectivul tehnic. Fiecare incearca sa adapteze si sa echilibreze situatia izolarii la domiciliu. Cel mai important este psihicul si, in acest sens, lucram impreuna cu pshihologul pentru a constientiza si pentru a controla aceasta etapa a vietii. Nici pregatirea fizica specifica nu este neglijata. Incercam sa mentinem nivelul proprioceptiv al antrenamentului in apa prin lucru la simulatorul de inot, pus la dispozitie de catre Federatia Romana de Natatie si Pentatlon Modern.”- Iulian Matei pentru FRNPM.

Iulian Matei intareste psihicul campionului la inot. Antrenamente in izolare

Reluarea antrenamentelor in bazin depinde de criza de coronavirus. Obiectivul tandemului Martin-Matei este pentru un start in forta in 2021.

”Este cea mai dificila situatie. Tot ceea ce conteaza pentru inotatori este apa. Prin natura lui, inotul este un sport complex ce necesita adaptare la un mediu diferit. In momentul de fata si mai cumplit, pentru inotatori, este scenariul timpului stat in izolare, deoarece sunt constienti ca daca stau mai mult timp pe uscat cu atat mai mult va dura perioada de readaptare.”-Iulian Matei pe siteul FRNPM

Iulian Matei si Daniel Martin sunt in legatura zilnic prin telefon si online.

”Comunicam pentru a putea avea feedback pozitiv asupra antrenamentelor, starilor psihice si fizice sau a nevoilor intampinate in izolare. Pregatirea este coordonata in colaborare cu ceilalti membri ai echipei tehnice. Astfel incercam sa pastram rutina din timpul pregatirii normale.”-Iulian Matei

Pe AIMX puteti citi aici si despre pregatirea facuta de David Popovici cu antrenorul Adrian Radulescu

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE