Larisa Iordache este peste Simona Halep în topul din 2020

485
Larisa Iordache este peste Simona Halep în topul din 2020
sursa Instagram Larisa Iordache

Larisa Iordache este cvadruplă medaliată la Campionatele Europene din Turcia, în 2020. Larisa a obținut medaliile de aur la bârnă și sol. Are argint la sărituri și cu echipa României după competiția continentală de la Mersin. Larisa a fost urmată în ierarhia realizata la final de 2020 de jucătoarea de tenis Simona Halep şi de luptătorul Alin Alexuc-Ciurariu.

Larisa Iordache este dublă campioană europeană la Mersin și a ocupat primul loc în clasamentul celor mai buni sportivi ai anului 2020. Ierarhia a fost realizată de Consiliul Asociaţiei Presei Sportive din România.

Simona Halep, numărul doi mondial în ierarhia actuală din tenis, a câştigat anul trecut trei titluri, la Dubai, Praga şi Roma, în timp ce luptătorul Alexuc a obţinut aurul la Europenele de la Roma.

Larisa Iordache este peste Simona Halep în topul din 2020
sursa Instagram

 La 24 de ani Larisa a demonstrat la revenirea într-o competiție europeană că este cea mai bună. Larisa a concurat la Mersin după o pauză de trei ani în întrecerea continentală. La junioare, Ana Maria Bărbosu a câștigat toate finalele. A încheiat competiția din Turcia cu 6 medalii de aur!

Moment de referință: Gimnastele din România au cele mai multe medalii în istoria Campionatelor Europene!

Larisa Iordache a depășit-o pe Cătălina Ponor la numărul de medalii câștigate la Campionatele Europene. La fel ca sportiva din Constanța, Larisa a evoluat la 5 ediții. La Mersing, în Turcia a câștigat finalele la bârnă și sol. În total la Europene, Larisa are 7 medalii de aur, 7 de argint și două de bronz. Ponor a doua clasată în top are 8 medalii de aur, două de argint și trei de bronz.

Nadia Comăneci rămâne gimnasta cu cele mai multe medalii de aur la Europene, 9 titluri continentale, plus două medalii de argint și una de bronz.

Moment istoric pentru România făcut de gimnastele Larisa Iordache și Ana BărbosuNadia Comaneci speaking to Larisa Iordache at the 2017 world championships. (Melissa Perenson/AP)

România a încheiat participarea în concursurile de senioare şi junioare de la Campionatul European de gimnastică feminină cu un bilanţ de 14 medalii, opt sunt de aur. Larisa Iordache are patru medalii, două de aur la Mersin. Ana Bărbosu are şase medalii de aur la junioare, record în istoria participărilor României la Campionatele Europene.

Credit, sursa foto Federația Română de Gimnastică  Comitetul Olimpic si Sportiv Roman și fotograf Emilia Nicolae

Pe AIMX citiți aici despre românca medaliata cu bronz la Mondialele de Fitness