DRAGOSTEA „i-a prins” la LINIA DE SOSIRE

0
1488

Sunt alergatori buni!!! Daniel a practicat orientarea sportiva de la varsta de 5 ani. Iuliana a intrat la Academia de Politie si treptat a inceput sa transforme un simplu hobby ( alergarea prin parcuri ) intr-o chestiune mai serioasa. „DRAGOSTEA” nu le-a dat nicio sansa insa. I-a studiat mai intai, separat , la Azuga Trail Race 2014. Peste cateva luni, la Baneasa, a atacat viclean, devastator, fara ca Iuliana si Daniel sa se mai poata dezmetici. In ciuda sprintului de final sustinut DRAGOSTEA a trecut odata cu ei linia de sosire. Nu si-au dat seama pana nu au vazut fotografia. Noroc ca exista „PAPARAZZI” si prin padurile patriei 🙂

             ALERG, ALERG….

La 10 luni de la fotografia care i-a unit, Iuliana si Daniel au spus un DA hotarat. Familia Stroescu asteapta acum un al treilea membru: o fetita.” Iuliana a facut primul pas. Eu sunt mai timid. S-a intamplat sa trecem in acelasi timp linia de sosire. Totul a decurs rapid. Ea mi-a trimis fotografia pe facebook si mi-a spus felicitari si de-atunci…” A mai fost nevoie doar de alti cativa pasi pana la casatorie. „A fost punct ochit, punct lovit. Speram sa gasesc pe cineva cu aceleasi pasiuni si placeri in viata. Am planificat nunta pe data de 27 februarie. Ne-am uitat bine in calendar sa alegem o zi in care nu sunt concursuri. Nu am vrut sa aiba motiv prietenii sa spuna ca nu pot veni!” ne povesteste cu zambetul pe buze Daniel.

Fara sa stie ca este insarcinata deja intr-o luna si jumatate Iuliana a castigat proba de maraton de la Virgin Forest UltraTrail din Grecia, 44 de km. In acelasi concurs, dar in proba de 160 de kilometri Daniel urca pe pozitia a doua a podiumului. Drogul era prea puternic: astfel ca bebelusul mai are la activ, din burta, cateva curse ( la 3 luni a alergat 56 de km). Ultima, crosul de 10 km, de 1 decembrie, de la Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc.

            KILOGRAMELE IN PLUS

16 ani de orientare sportiva, 16 ani de pauza aproape totala de la sport si aproape 8 de alergare. In acesti ultimi 8 ani Daniel Stroescu a devenit unul din alergatorii de ULTRA competitivi de la noi din tara. Ce i-a determinat come back-ul in sport?  „Am fumat vreo 10 ani si prin 2004-2005 ajunsesem la o greutate de 106 kilograme. Mi-am dat seama ca este ceva in neregula si am hotarat sa scap de acest surplus. Ma stiam cu Radu Milea de la orientare si ne-am dus la Maraton Piatra Craiului in 2010. Imi propusesem sa alerg sub 5 ore cei 42 de kilometri cu o diferenta de nivel de doua mii de metri. Am terminat in 5 ore si 3 minute, dar am zis ca nu voi mai repeta aceasta experienta. A fost foarte greu.” 

Numai gura a fost insa de Daniel Stroescu. La cateva zile a revenit la sentimente mai bune fata de alergare si a continuat antrenamentele.

Cu 10 ani de handbal in spate Iuliana renunta si ea la activitatea sportiva in momentul intrarii la Academia de Politie. Aceleasi kilograme in plus o determina si pe ea sa iasa din casa. Prima optiune: parcul. „Aveam cam 62 de kg la 1 metru 67. Mi-am zis ca am pus aceste kilograme inutil si asa am hotarat sa alerg. La inceput mergeam doar de doua, trei ori si alergam maxim 20 de kilometri pe saptamana. Ma asteptam sa mearga mai usor pentru ca eram obisnuita totusi cu viata sportiva” isi aminteste tanara nascuta la Onesti.

             TRECEREA IN MODUL PROFI

   „Este si placere si drog. Antrenamentele nu mai sunt insa de hobby sunt de profesionisti. Cand Iuliana era in forma si nu era insarcinata alerga cam 100 de km pe saptamana, iar eu intre 140 si 160. Sedintele de pregatire le faceam peste tot: in padurea Baneasa, la munte…”.

Daniel alearga in concursurile de anduranta in sezonul vara-toamna, iar iarna face semimaraton. Nu regreta anii petrecuti departe de sport: „poate in acest moment ma lasam daca as fi continuat”. Ar vrea sa alerge pana la adanci batraneti, dar la 44 de ani …„Se simte uzura. Este destul de mare. Dor toate in general: gambele , coapsele, oasele…Eu incerc sa o mai tin cativa ani cu tineretul.”

In 2017 Iuliana si Daniel asteapta o fetita. Si-au pus in plan sa alerge impreuna MARATON 7500, proba scurta. Nici n-ar avea cum altfel. Pe verighete sta inscriptionat mesajul : RUNNING LOVE.

P.S.  Daniel s-a inscris in ultimul moment la Baneasa! I-a luat locul unui alt concurent care a renuntat. Destin…

DANIEL STROESCU, REZULTATE 2016:

 Semimaraton Gerar – locul 3 echipe masculin

Semimaraton Intersport Brașov – locul 1 categorie

Salomon Ultra Trail Hungary – locul 8 open

Retezat Sky Race – locul 2 categorie

Marathon 7500 ELITA – locul 1 cu Robert Hajnal

Maraton Piatra Craiului – locul 3 categorie

Iuliana Stroescu, rezultate 2016                                                                                

Semimaraton Gerar – locul 1 echipe feminin

Semimaraton Intersport Brasov – locul 3 open

Sinaia S-Karp UrbanTrail – locul 1

Brasov Maraton (proba semi)- locul 1

Ecomarathon cross – locul 2

Salomon Ultra Trail Hungary – locul 2

Retezat Skyrace – locul 3

CREDIT FOTO: RETEZAT SKYRACE, MARATHON 7500