Dunarea, loc de doborat recorduri: Avram Iancu a inotat 107 kilometri timp de o zi si jumatate

401

Avram Iancu a reusit o noua performanta in inotul in ape deschise. Bibliotecarul din Petrosani a inotat de la Pojejena, Caras Severin pana in apropiere de barajul Portile de Fier 1. Distanta parcursa a fost de 107, 3 kilometri. Iancu a adaugat 3,2 kilometri in plus la recordul stabilit pe 15 august de Paul Georgescu ( 104,1 kilometri in 21 de ore si 42 de minute). Cei drept a avut nevoie si de aproape 37 de ore de inot fara oprire pentru a-si indeplini obiectivul.

I-a iesit din a doua incercare: Avram Iancu a inotat 107, 3 kilometri in Dunare

A incercat si pe 14 august sa inoate 120 de kilometri in Dunare, dar atunci o furtuna „l-a scos la mal” dupa doar 65 de kilometri. S-a intors insa dupa doua saptamani. Avram Iancu a inceput ultramaratonul acvatic in Dunare miercuri dimineata si l-a incheiat joi spre miezul noptii. S-a oprit la mijlocul distantei dintre Orsova si barajul Portile de Fier dupa ce a inotat 107,3 kilometri. Iancu s-a deplasat in medie cu 3 kilometri pe ora. La iesirea din Dunare a dedicat reusita numeroasei sale echipe de suport care l-a insotit si lui Dumnezeu.

Avram iancu impreuna cu echipa de suport dupa cei 107, 3 kilometri si 36 de ore si 29 de minute de inot

Tot pe aimx.ro poti afla si informatii despre Campionatul National de Bitalon pe role ce se desfasoara la Cheile Gradistei, aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire