Team Novak la start in Turul Ungariei! Singura echipa cu 3 paralimpici in competitie

131
Team Novak la start in Turul Ungariei! Singura echipa cu 3 paralimpici in competitie

Team Novak la start in Ungaria, in acest weekend! Eduard Novak, singurul campion paralimpic roman ii are alaturi pe maghiarul Wermeser Zsombor si pe ucraineanul Yehor Dementiev. Cei trei ciclisti paralimpici intra in competitie alaturi de coechipierii lor: Rózsa Balázs, Szentpéteri András si Simone Sano.

Team Novak la start alaturi de echipe de World Tour in Ungaria. In Tur intra alti 120 de ciclisti din 20 de echipe.

„E o mândrie reală pentru noi! O mare provocare să fim la startul acestei competiții. Concurăm cu echipe de World Tour în această formulă. Se întâmplă foarte rar ca în sportul profesionist să concureze sportivii cu dizabilități și ne bucurăm că suntem noi aceia care demonstrează că nimic nu e imposibil. Împreună ne dorim să reprezentăm România cu succes în acest concurs și nu numai! Obiectivul nostru pe termen lung este sa participăm împreună la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, din 2021! Vrem să ne depășim limitele!”, a declarat Eduard Novak.

Turul Ungariei a fost castigat anul trecut de Krists Neilands. Ciclistul leton a castigat pentru Israel Cycling Academy. A fost o prepiera pentru baltici. Ungaria are nu mai putin de 18 victorii. Cei mai buni maghiari au fost László Vida , István Liszkai si Győző Török , fiecare cu doua Tururi castigate.

Singurul ciclist din alta tara care a castigat Turul Ungariei de doua ori este slovacul Zoltán Remák.

Team Novak la start in Turul Ungariei! Singura echipa cu 3 paralimpici in competitie

Dupa participarea la Turul Ungariei, Team Novak are in program Turul României. Va fi una dintre cele mai importante curse din acest an. Intrecerea este programata in perioada 8-13 septembrie. Team Novak mai are in program si Cupa Max Ausnit, 19-20 septembrie.

Team Novak este câștigătoare a Turului Serbiei, a Turului României, a Turului Ținutului Secuiesc și a competițiilor de o zi sau a etapelor acestora.

Mai multe informatii despre activitatea echipei gasiti pe Team Novak.

Pe AIMX cititi aici si despre Campionatul National de Biatlon Role.