Ediție epică, final fabulos de maraton la EcoRun Moieciu

0
112

Cristian Mosoiu a castigat proba de maraton din cadrul EcoRun Moieciu. Madalina Amariei s-a impus la feminin dupa un final de cursa captivant si …ametitor

Toti ochii erau atintiti pe padurea din care urmau sa apara protagonistele cursei de maraton, la feminin. Madalina si Ingrid treceau, bucla dupa bucla, check point dupa check point, aproape umar la umar. Nu era prima intalnire intre cele doua. Ingrid castigase in fata Madalinei, anul trecut, maratonul Ciucas.

Madalina Amariei, 29 de ani, de profesie kinetoterapeut s-a nascut la Aninoasa, dar acum locuieste la Oradea. A inceput alergarea in urma cu 2 ani si jumatate pentru a forta iesirea dintr-o depresie.

De-a soarecele si pisica pe bucle, thriller pe ultimii metri, fair play desăvârșit dupa finish

Maratonul din cadrul EcoRun Moieciu are undeva la 40 de kilometri, cu peste 2000 de metri diferenta de nivel. Traseul este impartit in 3 bucle care au ca punct comun centrul localitatii. Sambata, 18 mai, a fost un adevarat roller coaster de senzatii tari.

„Pe prima bucla a condus Ingrid. Ea a impus ritmul. Un ritm cam ametitor pentru mine ce-i drept. Am vrut doar sa stau dupa ea, sa nu o pierd. Este si bucla in care am cazut cu mana sub mine si mi-am sucit un deget” rememoreaza Madalina, pentru aimx.ro, primii 14 kilometri de traseu. „Am inceput tare si am castigat segmentul Datacor (un premiu special pus la bataie pentru cei mai rapizi alergatori la KM 9 ). Am mers apoi impreuna, chiar am vorbit putin pe traseu. Ne gandeam ca departajarea se va face pe bucla a treia” a punctat si Ingrid.

Joaca de-a soarecele si pisica nu a confirmat insa expresia traditionala. Fetele nu au vrut sa se pacaleasca una pe cealalta vanzandu-si povesti, chiar daca au simtit aproape permanent respiratia celeilalte in ceafa.

Ediție epică, final fabulos de maraton la EcoRun Moieciu

Sprintul de final a fost unul naprasnic. Parca la un pocnet de pistol, fetelor le-a sfarait asfaltul sub picioare. De data aceasta Madalina a fost „sageata” care a ajuns prima la tinta. Cu 4 secunde inaintea lui Ingrid, dupa 4 ore, 6 minute si 24 de secunde de la start.

„Finalul ala…Nu stiu de unde am avut atata putere… Din incurajarile oamenilor. Nici eu nu mi-am dat seama …Cativa ani de zile nu vreau sa ma mai dau jos de pe podiumuri. Stiu sa si pierd insa si sunt constienta ca poate Ingrid a prins o zi mai proasta. Am pierdut de multe ori si infrangerile ma ambitioneaza si mai tare. Simt ca devin mai puternica” si-a pus „sufletul pe tava” Madalina din Aninoasa.

Pentru ea urmeaza Campionatul European de Alergare Monatana,Franta, iar pentru Ingrid o noua etapa din Circuitul Mondial de Sky Running, unde medicul din Brasov are deja doua clasari in TOP 10 in acest sezon.

Rezultatele complete le puteti gasi, AICI, iar SPRINTUL FINAL, aici, intr-un video „semnat” Paul Hersan!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Mihai Stan, fisheye.ro/Pochiu Cornel