Eduard Grosu a castigat in Slovacia. Aflati ce sprinteri de top a intrecut

419
Eduard Grosu a castigat in Slovacia. Aflati ce sprinteri de top a intrecut

Eduard Grosu a castigat in Slovacia etapa a doua intre Bardejov si Ružomberok pe distanta de 226.6klometri. Edi, sprinterul Delko Marseille Provence l-a intrecut pe belgianul Yves Lampaert de la Deceuninck – Quick Step. Al treilea a fost francezul Arnaud Démare, dublu castigator de etapa in Turul Frantei. Cel mai bine plasat ciclist al slovacilor in etapa a doua a fost Erik Baska pe 4 in fata ciclistilor de la Wallonie-Bruxelles, balticul Emils Liepins si francezul Jules Justin.

Eduard Grosu a castigat in Slovacia si a incasat 14 puncte UCI. In Turul Romaniei a strans 11 puncte in trei etape din 5 in care a terminat in top 3.

Eduard si-a dorit mult o victorie in Mica Bucla. Ultima etapa din Turul Romaniei a fost castigata de polonezul Stanislaw Aniolkowski. Ciclistul de la CCC Development Team s-a impus si in etapa a doua a competitiei, pe traseul de 176 de kilometri dintre Brasov si Focsani. Specialistul Romaniei la sprint, Eduard Grosu a trecut la finish al doilea. Anterior Grosu si olandezii de la Monkey Town s-au intrecut pentru victorie la Sighisoara. Grosu a castigat sprintul plutonului dupa Slik si Alex Molenaar a caror evadare a fost de succes. Si in etapa cu finish la Focsani, Eduard a fost pe 3. De la Bucuresti, Eduard s-a regrupat la Delko Marseille Provence.

Eduard Grosu a castigat in Slovacia. Aflati ce sprinteri de top a intrecutEduard Grosu concureaza in editia cu numarul 63 din Turul Slovaciei. Prima etapa a fost castigata de Kristoff, iar Edi a incheiat pe 56. A fost o etapa de plat cu o catarare. 138 kilometri la Bardejov cu start si finish in Piata Primariei. Sase ciclisti s-au aflat in evadare.  Alexandre Delettre coechipierul lui Eduard Grosu la Delko – Marseille Provence a evadat. Kenny Molly (Wallonie Bruxelles),  Rasmus Wallin (Riwal Readynez Cycling Team) Anders Skaarseth (Uno-X Norwegian Development), Florian Kierner (Team Felbermayr – Simplon Wels) si Erik Fetter (Pannon Cycling Team) au fost in evadare. Ultimii evadati au fost prinsi de pluton cu 11 kilometri inainte de final. Sprintul masiv a adus si probleme. Astfel  Jasper Asselman, Niklas Märkl, Maurits Lammertink si Frantisek Sisr au cazut. Cel mai bun sprint l-a avut Kristoff care a ajuns la a 79-a victorie ca profesionist.  Kristoff i-a intrecut pe  Michael Mörköv si pe Elia Viviani.

Sursa Cycling.photography LIVE