sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăINOTPaul Georgescu a intrat in hipotermie in Canalul Nordic:"Nu raspundeam la stimuli"

Paul Georgescu a intrat in hipotermie in Canalul Nordic:”Nu raspundeam la stimuli”

Paul Georgescu nu a reusit traversarea inot a Canalului Nordului. Este pentru a doua oara cand cunoscutul inotator roman in ape deschise incearca sa treaca din Irlanda de Nord in Scotia. „Am corpul „ciuruit” de meduze a spus Paul. Insa cel mai mare dusman al inotatorului roman a fost temperatura apei. Canalul Nordic este a patra provocare pentru Paul Georgescu din cele 7 ale proiectului Oceans Seven. 

Paul Georgescu a fost scos din apele canalului „inghetat” dupa 6 ore si jumatate de la startul maratonului acvatic

„După 6h30 și 25km inotați echipa a trebuit sa ma scoata din apa din cauza starii mele inaintate de hipotermie. Eram confuz și nu mai răspundeam la stimuli. Am avut o senzație identica cu ce atraita la prima incercare din Canalul Manecii!
Apa a fost foarte calma, curenții foarte puternici (Spring tide), iar temperatura apei intre 13.3 si 14 grade. Un pic mai calda decat temperatura de afară 😊” a scris Paul pe pagina sa de socializare. 

Paul este hotarat sa nu abandoneze traversarea Canalului Nordic. Si-a propus sa se pregateasca un an doar pentru a reusi sa duca la bun sfarsit aceasta provocare.

Partea buna, comparativ cu prima incercare, e ca am stat mult mai mult in apa și binenteles am inotat mult mai mulți kilometri😉… și ca sunt rezistent la meduze(am tot corpul ciuruit) 😊 Important e ca sunt bine și….ca ma pot intoarce sa-mi iau revansa finala intr-un an dedicat numai acestui canal” a mai precizat inotatorul.

Elevii sai de la International British School of Bucharest au urmarit cu mari emotii traversarea lui Paul pe o plasma amplasata in curtea scolii.

Tot pe aimx.ro poti citi si despre noul eveniment Spartan Race de la Cluj Napoca, din 19 octombrie, aici!!!

Autor:Vlad Lucian Arhire

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE