Eduard Grosu e liderul echipei italiene de ciclism Nippo!”Merg cu gandul sa castig…

815
Eduard Grosu e liderul echipei italiene de ciclism Nippo!

Eduard Grosu a vorbit pentru AIMX  inainte de cursa ciclista care il gaseste lider al echipei Nippo-Vini Fantini. In aceasta saptamana italienii l-au asigurat ca echipa va merge pentru ciclistul roman de 25 de ani  la De Panne, in Belgia.

Eduard Grosu continua parcursul in cursele de primavara, dupa o evolutie buna in Tirreno Adriatico.

 „Am reusit sa fac doua top 10 din cele doua etape de sprint. Din pacate in prima si in a doua  etapa am fost inchis in ultimii 200 m. Am fost aproape de Sagan si de Modolo. Cand am vazut ca ei se ating,  am tras de frane  si m-am am dus pe partea dreapta. Daca as fi iesit pe stanga probabil rezultatul ar fi fost mult mai bun. In ultima etapa, colegul meu care trebuia sa imi lanseze sprintul. Marco Canola s-a pierdut pe final. In ultimul viraj am iesit foarte in spate si nu am putut sa recuperez.”

Eduard Grosu merge din ce in ce mai bine si la contratimp.

„Ultima etapa de contratimp in Tirreno Adriatico mi-a adus un rezultat satisfacator. Am terminat la doar un minut si trei secunde de invingător. Mai este mult de lucru dar cred ca in viitor pot sa recuperez timp.”

Eduard Grosu a primit in aceasta saptamana confirmarea: e liderul echipei in Belgia!

„Trebuia sa merg in cursa Coppi e Bartalli, dar echipa vrea sa fiu lider la De Panne”.

Eduard Grosu va fi ajutat de coechipieri ca sa castige intrecerea de o zi la De Panne.  E primul an cand nu se mai concureaza trei zile la prestigioasa intrecere.

” Este preconizat un sprint  masiv la final. Echipa imi ofera toata increderea. Sunt in Belgia liderul echipei si merg cu gandul sa castig pe 21!”

Eduard Grosu va  participa in Belgia alaturi de cei mai buni sprinteri de la echipele belgiene. Participa si echipele franceze, vor fi si cei de la Sky pentru ca e o intrecere Hors categorie.

E un vis indraznet pentru Grosu sa fie pe lista castigatorilor in De Panne dupa succesele lui Sagan si Gilbert. Peste o saptamana aflam deznodamantul.

Autor: Ovidiu Pețenghea