Victorie pentru Tibi Useriu!!! Romanul a castigat Arctic Ultra 6633 a treia oara consecutiv!

1198

Victorie pentru Tibi Useriu!!! Romanul s-a impus categoric la cea de-a zecea editie a ultramaratonului de la Cercul Polar. Este al treilea succes consecutiv. Nimeni in afara lui Tibi nu a mai reusit sa triumfe in mai mult de o editie. Tibi Useriu a ajuns la finish vineri dimineata, in Romania, la ora 1 si 24 de minute.

Victorie pentru Tibi Useriu in nordul inghetat al Canadei! Ultramaratonistul din Bistrita Nasaud a parcurs cei 617 kilometri in aproximativ 172 de ore si 54 de minute. Au fost 7 zile si 7 nopti in care puterea si ambitia sa au depasit toate obstacolele fizice si psihice.

Tibi Useriu a devenit „REGELE” Arctic Ultra 6633 pentru a treia oara consecutiv. Dupa ce a castigat editiile din 2016 si 2017, romanul a ocupat locul 1 si la editia jubiliara, a zecea. A castigat-o intr-o maniera de mare campion. A condus de la un capat la altul una din cele mai dure competitii de anduranta. „Am primit o invitatie din partea organizatorilor si am raspuns pozitiv. Voi merge relaxat, dar sa castig” era declaratia in exclusivitate oferita de Tibi Useriu pentru aimx.ro. Este pentru prima oara cand nu a avut absolut nicio emotie pe ultima suta de kilometri in privinta pozitiei de lider. Avansul lui Tibi fata de locul al doilea ocupat de Paul Deasy era de peste 80 de kilometri. In momentul trecerii liniei de sosire doar 6 sportivi se mai aflau in cursa. Imnul Romaniei a fost pus in difuzoare de organizatori la finish, iar tricolorul Romaniei a fluturat din nou in viscolul de la Tuktoyaktuk.

Tibi Useriu: „ICE ROAD-ul „m-a mancat de viu”. Am fost naspa tare.”

Temutul „Ice Road” i-a dat insa si de aceasta data cele mai mari batai de cap: zapada pe traseu, vant, lipsa unui punct de control pe o distanta de 120 de kilometri, dar si propria oboseala. Nu a cedat, s-a ridicat atunci cand era jos si a invins. Lipsa vestilor o perioada lunga de timp din partea lui Tibi au alimentat temerile ca ar putea avea mari probleme care sa-l determine chiar sa renunte.„Am fost naspa tare. Cand mergeam efectiv nu puteam sa scot telefonul, ca eram om de zapada. Nu puteam deschide fermoarul, cu masca, cu ochelari…si imi si ingheta mana…nu puteam sa vorbesc la telefon…Cand ajungeam la puncte eram atat de praf ca nu puteam face nimic. Ice Road-ul „m-a mancat de viu”. Am fost foarte naspa”,i-a transmis Tibi fratelui sau Alin chiar la plecarea pe ultimii 90 de kilometri. Pe ultimii kilometri Tibi a „zburat” pur si simplu spre linia de sosire.

Vlad Tanase:” Va fi greu pentru cineva sa-i faca fata lui Tibi la 6633″

aimx.ro a stat de vorba in exclusivitate cu Vlad Tanase si Robert Hajnal despre perfomanta lui Tibi Useriu. Vlad a terminat pe locul al treilea editia din 2016 la 5 ore in spatele bistriteanului.„Tibi are un avantaj de necontestat pentru aceasta cursa: experienta. Si cand spun asta ma refer la tot, la plan de cursa, logistica, tarie psihica etc.Va fi greu pentru cineva sa-i ia fata lui Tibi la 6633. Daca era normal sa o castige? Eu n-as zice ca era normal pentru ca 6633 este o bestie cu multe fete, care ti se arata altfel de fiecare data. Eu as zice ca Tibi era cel mai bine cotat pentru a invinge. Si lucrurile s-au adeverit.”
„Este incredibil. Si eu si mama il admiram si am povestit de performanta lui. Mama mea a zis ca daca l-ar vedea acum, in fata ei, ar ingenunchea :). Ne-a castigat respectul si inimile” – Robert Hajnal pentru aimx.ro

Reactia lui Tibi Useriu dupa ce a ajuns la finish ( sursa: Tasuleasa Social) 

Timpii lui Tibi Useriu: 

2016: locul 1, 173 de ore si 40 de minute – 566 de kilometri

2017: locul 1, 158 de ore si 25 de minute – 566 de kilometri

2018: locul 1,timp neoficial 172 de ore si 53 de minute- 617 kilometri

Recordul Arctic Ultra 6633:

Mimi Anderson, in 2007: 143 de ore si 25 de minute

Mii de oameni au „trait” pe retelele de socializare la intensitate maxima fiecare moment din cursa. Au asteptat cu sufletul la gura orice fel de informatie. Grupul principal de sustinatori trece de 4000. Finish-ul i-a destins pe fanii romanului. aimx.ro va prezinta doar cateva dintre commenturile cele mai simpatice.

” Din pacate editia din 2019 nu se va mai tine. Organizatorii au hotarat sa-l desemneze deja castigator pe Tibi”

„Un urs polar privind ULTRA 6633, întreabă un bătrân urs polar: 
– Noi, n-avem cumva rude în România?”

„Hai Tibiiiiii!!!Mâine merg la munca:)))”

Autor: Vlad Lucian Arhire