Eduard Grosu e pe podium la prima întrecere din 2024

0
34
Eduard Grosu e pe podium la prima întrecere din 2024
sursa Facebook, Eduard Grosu Fan Club
Eduard Grosu e pe podium la prima întrecere din 2024

Eduard Grosu e pe podium în China după ce a obținut locul trei, un început foarte bun în cursă, în timp ce Adi Marcu a suferit o căzătură însă fără urmări grave.

Încă din 2014, Edi a arătat că îi place să concureze în Asia. Atunci a început seria victoriilor în Turul Chinei, Qinghai Lake. Grosu, care era cel mai tânăr component al echipei continentale Vini Fantini, s-a impus pe traseul care a avut startul și sosirea la Zhongwei și a avut o lungime de 120 de kilometri. 

Eduard Grosu a fost foarte bine susținut de coehipierii săi și astfel s-a impus la sprintul final.

În 2018, Edi concura pentru Nippo – Vini Fantini – Europa Ovini și a câştigat etapa a şaptea a Turului ciclist al Lacului Qinghai (China), între Qilian şi Menyuan, pe distanţa de 169 kilometri. Eduard Grosu câştigase şi etapa a treia a cursei, apoi a obținut un loc 2 în etapa a cincea.

Eduard Grosu continua în 2019 seria evolutiilor foarte bune în Asia. După două ore 52 de minute și 57 de secunde a fost primul la finish în etapa a 6-a din turul Lacului Qinghai. Eduard Grosu l-a întrecut la sprint pe Imerio Cima. Italianul concura pentru Nippo Vini Fantini fosta echipa a lui Edi. Grosu a concurat 5 ani la Nippo Vini Fantini, iar pentru campionul național la șosea era în acel an o nouă campanie de succes, după ce a semnat cu Delko Marseille. 

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea