vineri, decembrie 8, 2023
AcasăCICLISMEduard Grosu și Emil Dima sunt cicliștii români remarcați la Turul Sibiului

Eduard Grosu și Emil Dima sunt cicliștii români remarcați la Turul Sibiului

Eduard Grosu și Emil Dima au reprezentat cu succes România la Turul Sibiului. Sprinterul român a încheiat ultima etapă pe doi, iar Dima a fost pe 11 în cea mai grea etapă cu finalul de la Bâlea Lac.

Eduard Grosu și Emil Dima au făcut spectacol în etapele din Turul Sibiului, competiție în care italienii s-au întrecut pentru victorie la general. Giovanni Aleotti (BORA Hansgrohe) a câştigat ediţia din acest an în fața celebrului Fabio Aru (Team Qhubeka Nexthash).

Giovanni Aleotti (BORA Hansgrohe) a câştigat ediţia din acest an a Turului ciclist al Sibiului, în timp ce colegul său german Pascal Ackermann s-a impus în ultima etapă, desfăşurată pe traseul Sibiu – Mediaş – Blaj – Copşa Mică – Sibiu (205,3 km).

Ackermann s-a impus la sprint, după ce l-a depăşit pe Eduard Michael Grosu cu 150 de metri înainte de final.

Emil Dima este cel mai bine plasat român în clasamentul general, după ce a terminat pe 11 în cea mai grea etapă de la Bâlea Lac. La finalul întrecerii a fost pe 22! Emil Dima a fost protagonist în acest an și la Deva

”Turul Municipiul Deva este o competiție cunoscută în România, majoritatea cicliștilor cunosc bine traseul. Cel mai important punct al traseului fiind cățărarea “Căprioara” una scurtă dar foarte intensă. Încă din prima tură am aștepat cățărarea pentru a face diferența eu împreuna cu colegul meu Sinza Raul. În vârf am ajuns ajuns doar 4 sportivi dar după puțin kilometrii am rămas doar 3 eu, Raul și Dani Crista. Am colaborat bine până pe ultima trecere a cățărării acolo am atacat din nou, dar Dani m-a prins pe coborâre și am reușit să câştig cursa la sprint. Anul acesta am avut multe competiții cu echipa, am început sezonul în Turcia apoi am concurat în Italia, Grecia și Serbia. În prima parte a sezonului m-am aflat în mai multe evadări şi am ajutat sprinterii echipei să obțină rezultate bune fiind foarte aproape de victorie.”

Pe AIMX AFLAȚI AMĂNUNTE ȘI despre Marathon du Mont Blanc aici!

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE