Emil Dima este cel mai bine clasat dintre rutierii români la Bâlea Lac

75
Emil Dima este cel mai bine clasat dintre rutierii români la Bâlea Lac

Emil Dima este al 11-lea în cea mai dificilă etapă din Turul Sibiului 2021, o manșă de 187.5 kilometri între Sibiu și Bâlea Lac.

Emil Dima este legitimat la Giotti Victoria Savini Due. Turul Sibiului se va încheia sâmbătă cu etapa în jurul Sibiului.

Alexis Guerin de la echipa Voralberg a câștigat cea mai solicitantă etapă din Turul Sibiului 2021, la Bâlea Lac.

Guerin a trecut primul linia de sosire după 4 ore și 50 de minute. Francezul i-a întrecut cu 11 secunde pe italienii Giovanni Aleotti (purtatorul tricoului galben) și pe Fabio Aru, ciclist de top în Turul Italiei și Turul Franței.

Emil Dima a sosit al 11-lea, fiind cel mai bine clasat dintre rutierii români.

Aleotti și-a păstrat prima poziție în clasamentul general după etapa cu finalul de la Bâlea Lac. Italianul are un avans de 19 secunde în raport cu Aru.

Anterior, Aleotti a fost cronometrat în etapa de177,9 kilometri cu timpul de 4 ore 25 minute 14 secunde, fiind urmat de conaţionalul Fabio Aru (Team Qhubeka Nexthash) şi de rusul Serghei Cerneţki (Gazprom – Rusvelo), la două secunde. A fost o etapă în care ciclistul de 40 de ani, italianul Davide Rebellin (Work Service – Marchiol – Dynatek), campion la Sibiu în 2013, s-a clasat pe locul 8, la 56 de secunde de câştigătorul etapei.

Primul român care a încheiat etapa a fost tot Emil Dima (Giotti Victoria Savini Due), pe 44, la 04 minute și 10 secunde în raport cu Aleotti.

Marți, 6 iulie, Turul Ciclist al Sibiului face o nouă incursiune în județul Alba cu etapa a treia (start la 15.30) – ultima și cea mai lungă etapă – care se va desfășura pe un traseu de 226 de kilometri. (Sibiu – Mediaș – Bazna – Cetatea de Baltă – Sântămărie – Căptălana de Jos – Jidvei – Șona – Lunca Târnavei – Sâncel – Blaj, în jurul orei 18.00, – Cergăul Mare – Tău – Secășel – Colibi – Berghin – Ghirbom – Vingard – Șpring – Drașov – Cunța – Miercurea Sibiului – Sibiu).

Pe AIMX aflați aici despre primul atlet vrâncean calificat la Tokyo!