Bianca Pascu a castigat medalia de bronz la Mondialele de scrima, la Budapesta!

419
Bianca Pascu a castigat medalia de bronz la Mondialele de scrima, la Budapesta!

Bianca Pascu a castigat medalia de bronz la Mondiale, in Ungaria, la sabie! Doar Olga Kharlan a putut sa o invinga pe Bianca! Seria victoriilor a inceput contra rusoaicei Yana Egorian. Adversara Biancai are in palmares  titlul olimpic repurtat la Rio in 2016. Bianca a invins-o pe rusoaica la o diferenta de doua puncte, scor 15-13.

Bianca Pascu a castigat medalia de bronz la Mondialele din Ungaria dupa o serie de victorii pe care a inceput-o in fata rusoaicelor.

Bianca a invins-o pe Olga Nikitina, scor 15-7. In optimi a fost un meci in care Bianca a avut emotii pe final. Indianca Anandha Chadalavada a revenit si a egalat  la 14 după ce a fost condusa cu 13-7. Bianca s-a impus cu 15-14 si s-a calificat in sferturi. Americanca Anne-Elizabeth Stone a fost o adversara care i-a facut probleme Biancai. La fel ca indianca Anandha Chadalavada, americanca a revenit. A fost 13-5 pentru Bianca si a terminat meciul cu 15-13 pentru calificarea in semifinale.

Olga Kharlan, tripla campioana mondiala si sextupla campioana europeana . Duelul a fost castigat de ucraineanca la 10 puncte diferenta, scor 15-5.

In concurs a fost si Andreea Lupu care a pierdut duelul cu turcoaica Zehra Fatma Kose. A fost 15-4. Andreea a incheiat concursul pe locul 37.

Bianca Pascu este sextupla campioana consecutiva la sabie. Performanta a fost obtinuta multumita evolutiei in Sala de Scrima „Ana Pascu” din Bucuresti anul acesta. Rezultatul a fost obtinut dupa medalia de bronz cucerita la etapa de Cupa Mondiala din Belgia despre care puteti citi aici!

Bianca Pascu si Florin Zalomir au stabilit strategia care sa o duca pe sportiva de la Dinamo spre Jocurile Olimpice.

„Obiectivele noastre sunt medaliile! E ok sa ajungi cat mai sus in ierarhia Cupei Mondiale dar poti sa te afli pe locul intai pe tablou si sa nu iei medalie in concursuri. Prin prisma medaliilor ascensiunea e facilitata spre topul Mondial”!- antrenor Florin Zalomir

Autor Ovidiu Pețenghea