Elena Pagu a castigat la 91 de ani concursul de mars la Campionatul European! Romania are doua medalii de aur la Madrid

0
2506
Elena Pagu a castigat la 91 de ani concursul de mars la Campionatul European! Romania are doua medalii de aur la Madrid
Elena Pagu

Elena Pagu a castigat medalia de aur la 5 km.mars, la Campionatul European Masters. Imediat dupa cursa AIMX a contactat-o pe nonagenara. Campioana a vorbit despre ce o motiveaza, cum se antreneaza si care este urmatorul obiectiv.

Elena Pagu a castigat la Madrid: „M-am straduit ca sa mai aduc o medalie pentru tara noastra!”

La 91 de ani Elena Pagu se remarca la mars sportiv, proba atletica la care detine titluri de campioana mondiala, europeana si balcanica.

„Concurez ca sa imi masor puterile cu cele mai tinere. Erau atlete si cu 10 ani mai tinere ca mine. In cursa a fost placut, o vreme buna si  am reusit o cursa buna. Aproximativ 25 de concurente am fost si toate venim de la categorii diferite de varsta.”

Elena Pagu castiga cursa dupa cursa si are urmatorul „examen” in mai, tot in Spania, dar la Alicante.

„Acesta este modul meu de viata! Nu se poate altfel pentru mine. Nu pot sa traiesc fara sa imi depasesc limitele. Vreau sa ma compar cu atletele mai tinere. Sunt bucuroasa cand concurez, imi da un sentiment unic si satisfactie.”

Elena Pagu castiga medalia de aur si urca pe podium cu steagul Romaniei!

„Pe podium voi fi infasurata cu steagul tarii noastre! Se va canta imnul Romaniei si vor fi ropote de aplauze. Pai da cum sa nu traiesti pentru asta la 91 de ani!”

Elena Pagu castiga si face istorie pentru Romania la 91 de ani!

„Ma gandesc si la Mondiale in septembrie si mai am un concurs de 10 km mars in luna mai, la Alicante. Eu fac antrenamentele la doua zile si alergare ca sa ma incalzesc. Fac antrenamentele in Bucuresti la Lacul IOR,  la Padurea Baneasa ma antrenez la doua zile.  Eu cred ca pentru varsta mea, pentru musculatura si starea mea e bine sa fac o zi de pauza.”

Elena Pagu are un regim de antrenament la fel de bine conturat ca si regimul alimentar.

„Mananc de toate, trei mese pe zi, dar in fiecare dimineata mananc miere de albine.Sunt atenta sa-mi asigur nivelul de proteine si am grija sa am o alimentatie corespunzatoare.”

Elena Pagu a castigat a doua medalie de aur a delegatiei Romaniei dupa reusita Florinei Marin la Europeanul Masters de la Madrid. Detalii aici

Autor: Ovidiu Pețenghea