Expeditia Everest Pentru Romania 2018 nu a ajuns pe acoperisul lumii

787

 Expeditia Everest Pentru Romania 2018 a inceput in urma cu o luna si jumatate. Gina Badescu isi propunea sa devina prima femeie din Romania care reuseste ascensiunea pe varful Everest, 8848 de metri. Expeditia a fost coordonata de alpinistul Justin Ionescu, presedintele Federatiei Romane de Alpinism si Escalada. 

Justin Ionescu a anuntat intreruperea Expeditiei Everest Pentru Romania 2018

Everest Pentru RomaniaExpeditia Everest Pentru Romania s-a incheiat fara a atinge varful Everest. Totusi, Gina Badescu a reusit ascensiunea pana la o altitudine de 8400 de metri. Antrenorul sportivei, Justin Ionescu, a facut anuntul pe pagina sa de facebook.

„Am încheiat expeditia Everest Pentru Romania acum câteva zile. Nu am reusit atingerea cotei maxime de 8.848 de metri a varfului Everest. Motivul principal este un sir continuu de imbolnaviri ce s-au adunat de-a lungul intregii expeditii si care in final au dus la întreruperea ascensiunii.”

Pentru Justin Ionescu a fost cel mai important proiect de pana acum ca antrenor in cadrul Alpin Club Carpatic.

„As vrea sa-i multumesc si sa o felicit pe Gina pentru determinarea și rezistenta la suferinta de care a dat dovadă pe toata perioada expeditiei. Vreau sa-i multumesc mai ales insa pentru grija și inteligenta aratate atunci cand a decis sa nu puna in pericol echipa continuand. Ne-am retras in siguranta din apropierea punctului numit Balkony, la altitudinea aproximativă de 8400m”, a mai precizat Justin.

In primavara anului trecut Justin Ionescu reusea ascensiunea pe varful Everest pe partea sudica.

Autor: Vlad Lucian Arhire