Malina Calugareanu analizeaza o perioada intensa. Concursuri la floreta.

576
Malina Calugareanu analizeaza o perioada intensa. Concursuri la floreta.
Malina Calugareanu analizeaza doua competitii din calendarul lunii mai. In 2015 era numarul unu mondial. Campioana avea 18 ani si castiga Cupa Mondiala rezervata junioarelor. 13 mai 2018, a fost o data fericita pentru Malina. Sportiva de la Steaua a castigat Memorialul „Tudor Petrus” – etapa satelit de Cupa Mondiala.

Malina Calugareanu analizeaza evolutia de la concursul organizat de Federatia Romană de Scrima si de CSA Steaua.

54 de sportive din intreaga lume au intrat in concurs. Pentru Romania au evoluat 12 sportive: Maria Boldor, Ana Boldor, Malina Calugareanu, Emilia Corbu, Andreea Gheorghe, Alexandra Lazin, Crina Popa, Ana Maria Popescu, Anca Saveanu, Teodora Sirbu, Raluca Vacarasu si Karina Vasile.
„Dupa ce am castigat nationalele de seniori atat la individual cat si cu echipa au urmat cateva zile de antrenament. Pentru mine Memorialul Tudor Petrus s-a incheiat cu bine. Am urcat pe prima treapta a podiumului.”
Malina Calugareanu analizeaza ziua de concurs la Memorialul Tudor Petrus.
„Ziua a inceput la ora 8. M-am incalzit cum am putut mai bine si m-am pregatit mental pentru efortul pe care urma sa-l fac. Am avut emotii inca de la primul asalt din grupa. Treptat au disparut. Dupa ce am obtinut toate victoriile in grupa am ajuns numarul 2 pe tabloul principal. Prima eliminare nu am tras-o. Apoi pentru intrare in 16 am tras cu o austriaca pe care am batut-o cu 15-4. Greul a inceput in clipa in care am aflat ca pentru intrare in 8 o sa ma intalnesc cu Maria Boldor, colega mea.  Am trecut si de Maria si apoi am tras cu Diaz din Spania.”

Malina Calugareanu analizeaza cum a intrat in semifinale.

„Pentru semifinale au venit multi oameni importanti din Federatie si de la CSA Steaua. A venit si fostul meu antrenor Ducu Petre si foste floretiste care au adus medalii nenumarate pentru Romania. Emotiile si-au facut iar prezenta si acest lucru si-a spus cuvantul in momentul in care am cedat nervos. Atunci am inceput sa plang.”
Malina s-a concentrat ca sa treaca peste momentele tensionate.
„Am trecut de sportiva din Mexic si am ajuns in finala unde am luptat contra italiencei Camiletti. E o sportiva cu care am mai tras de cateva ori si de fiecare data ma batuse. Am castigat cu greu, dar am rasuflat usurata cand am ascultat imnul. Finala a fost foarte grea in ultima pauza scorul era 8 egal si cand am inceput a treia repriza scorul s-a schimbat rapid in favoarea adeversarei 12-8. M-am speriat si panicat in acelasi timp. Atunci mi-am vazut antrenorul, pe Florin Gheorghe cum imi arata din spatele oamenilor ce sa fac. Am avut un moment de curaj si atunci am atacat-o pe italianca. Am finalizat cu un punct important pentru mine. Atunci a venit si victoria mea. M-am deblocat si tusele au venit pe rand pana am incheiat lupta cu 15-13 in favoarea mea. Asa am terminat un concurs bun si ma bucur pentru acest rezultat fiindca imi da incredere pentru Campionatele Europene de Seniori.”

Dupa succesul de la Memorialul Tudor Petrus, Malina a concurat a doua zi  la Cupa Europei.

„Din pacate nu am reusit sa o pastram. Anul acesta am urcat pe a doua treapta a podiumului. Am pierdut in finala cu Italia. A fost un concurs bun si greu in acelasi timp din care am castigat experienta si o echipa din ce in ce mai unita. Toate aceste etape sper sa ne conduca pe drumul succesului si sa reusim sa ne impunem in concursurile importante in fata marilor puteri.”

sursa foto frscrima.ro

Autor: Ovidiu Pețenghea