Extraterestrul Gene Dykes a doborat recordul mondial la maraton la +70

642

 Americanul Gene Dykes, 70 de ani, a stabilit un nou record mondial pe distanta maratonului la categoria 70+. Fostul programator IT a incheiat Ameris Bank Jacksonville Marathon, Florida cu timpul de 2.54.23. Vechiul record era detinut de legendarul alergator canadian Ed Whitlock: 2.54.48 ( alergat la varsta de 73 de ani). Recordul era vechi din 2004. A fost al treilea maraton din 2018 in care Dikes a coborat sub 3 ore. La Toronta, pe 21 octombrie, a fost la 29 de secunde de recordul mondial.

  Gene Dykes a alergat Jacksonville Marathon pe 15 decembrie. A reusit un timp senzational

Gene DykesAmericanul Gene Dykes a facut o cursa extraordinara. La 70 de ani, Gene Dykes a reusit o medie de 4 minute si 7 secunde pe kilometru. Dykes este singurul om din lume de peste 70 de ani, fara sa-l numaram pe detinatorul precedentului record, care coboara sub 3 ore pe distanta maratonului.

Gene Dykes este cunoscut pentru extraordinara sa capacitate de a se recupera intr-un timp scurt. La sfarsitul lui octombrie  a alergat maratonul de la Toronto in 2.55.17. A urmat, pe 1 decembrie, o cursa de 50 de kilometri. O zi mai tarziu a luat startul si la California International Marathon. „Am incheiat cursa in care am reusit sa dobor recordul mondial cu zambetul pe buze. Satisfactia vine din faptul ca am fost capabil sa fac ceea ce mi-am propus” a spus Gene Dykes la finalul maratonului.

Alergatorul de 70 de ani a sarbatorit uriasul succes, cu prietenii, cu un Cabernet Sauvignon. Inainte de a se intoarce acasa, in Pennsylvania, Dykes se va relaxa pentru cateva zile la golf.

Timpii intermediari ai lui Gene Dykes la Jacksonville Marathon:

5 kilometri : 20:25

10 kilometri: 41:09

Semimaraton: 1:26:56

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Michael Scott