Nicu Buceanu alearga 16 zile la Atena cu gandul la un „monstru” de 5100 de kilometri

622

   Nicu Buceanu alearga la Atena in cadrul Festivalului International de Ultramaraton. Este cea mai lunga cursa din cariera la care participa. Si cea mai dura. Ultramaratonul incepe pe 18 ianuarie 2019 si se termina pe 3 februarie. „Cursa in sine este un test inaintea celui mai lung concurs din lume” a declarat Nicu Buceanu pentru aimx.ro. Buceanu se pregateste pentru „monstrul” de 5100 de kilometri la care vrea sa ia startul in 2020. Detalii despre competitia Self Transcendece gasiti aici.

Nicu Buceanu detine recordurile nationale la 48, 72 de ore, 6 si 10 zile

Nicu Buceanu alearga la AtenaFestivalul International de Ultramaraton Atena se desfasoara din 2005. In cadrul concursului sunt curse de 24, 48 si 72 de ore, 6 zile, 1000 de kilometri si 1600 de kilometri. Nicu Buceanu a ales cea mai lunga cursa. „Acest concurs vine dupa un an 2018 extrem de dificil pentru mine. Am alergat in antrenamente si concursuri 9500 de kilometri. Este foarte mult pentru un sportiv amator. Mi-am fixat prin antrenamente ce imi doresc sa realizez. Nu voi avea zile libere de Sarbatori. Nu imi permit sa pierd niciun antrenament. Cu siguranta va fi cea mai grea cursa din cariera mea. Va fi o experienta incredibila” a declarat Nicu Buceanu pentru aimx.ro.

Bucla de alergare se afla intr-un peisaj dezolant: in fostul parc olimpic lasat in paragina. Este locul unde s-au desfasurat Jocurile Olimpice de vara din 2004. Traseul are 1 kilometru lungime cu doua intoarceri la 360 de grade. „Am vazut ca nu este niciun copac pe traseu. Nici urma de vegetatie. Psihic nu ma influenteaza astfel de aspecte. La ULTRA, pana la urma este vorba de cat poti duce mental. Bineinteles, pe langa o pregatire fizica adecvata. Fata de celelalte curse la care am participat Paris, Florida sau New York, de data aceasta voi merge cu echipa de suport. E un avantaj important intr-o cursa de ULTRA. Va fi un punct forte pentru mine. Mi-am dat seama de asta la precedentele concursuri”, a mai spus Nicu.

Nicu Buceanu alearga la Atena cu o strategie bine pusa la punct: „Concursul incepe in a 11-a zi”

Omul care a alergat in 2018 1091 de kilometri in 10 zile vorbeste de strategia pe care o va avea la Atena. Desi ii place sa fie tot timpul in fruntea cursei si de multe ori a reactionat la „pornirile” adversarilor, Nicu Buceanu dezvaluie cum va aborda concursul de 16 zile.„Este cea mai mare greseala intr-un astfel de concurs sa nu te tii de strategia ta. Si sa intri in jocul celorlalti concurenti. Nu ma voi abate de la ce mi-am propus chiar daca un alt concurent va avea 50, 100 sau chiar 200 de kilometri in fata mea. Trebuie sa raman concentrat in fiecare ora din cele 16 zile. Concursul incepe la Atena in ziua a 11-a sau a  12-a. E foarte important sa termini un astfel de ultra. Atingi niste stari in care efectiv nu mai poti sa te misti” a declarat romanul care traieste in Irlanda.

Nicu Buceanu alearga la Atena cu gandul la „monstrul”de 5100 de kilometri din Statele Unite ale Americii. „Intentionez sa alerg cea mai lunga cursa de acest gen de pe planeta in 2020. Este un concurs ce dureaza aproape 2 luni de zile. Pana acum insa tot ceea ce trece de 1091 de kilometri e o zona necunoscuta pentru mine. Cel mai bun reper e finishul de la New York. Daca ma puneai sa mai alerg 10 metri nu mai puteam”.

Nicu Buceanu va alerga in cursa de 1600 de kilometri alaturi de un alt roman: Adrian Bontiu. Si polonezul Pawel Zuk ii este cunoscut. L-a intrecut in concursul de 10 zile de la New York dupa o cursa cu o desfasurare interzisa cardiacilor.

13 romani sunt inscrisi in total la Festivalul International de Ultramaraton Atena. 7 dintre ei sunt in cursa de 24 de ore. Vom reveni cu detalii.

Autor: Vlad Lucian Arhire