Fagaras Rocks! te „alearga” unde pot ajunge doar picioarele, aripile sau imaginația

128

Concursul de alergare montana Fagaras Rocks! se desfasoara in acest an in data de 7 august. A fost una dintre putinele competitii care s-a tinut in plina pandemie: 352 de alergatori s-au aflat la startul editiei din 2020. Organizatorii va propun 4 curse cu distante intre 20 si 72 de kilometri si diferente de nivel de la 1350, la 4850+. Inscrierile se deschid miercuri, 31 martie, pe fagarasrocks.ro.

Fagaras Rocks! se desfasoara la Berivoi, judetul Brasov: „Alergăm pe cele mai provocatoare, spectaculoase, sălbatice, non-mainstream trasee posibile”

Organizatorii Fagaras Rocks! promit o experienta extraordinara alergatorilor la editia din aceasta vara:

„In 2021 povestea merge mai departe și ne pregătim să #TraimExperienta Făgăraș Rocks! 2021. Cu focus pe inovare, creativitate, responsabilitate și eco-responsabilitate….
Dacă eram obișnuiți să alergăm prin locuri și la altitudini unde se poate ajunge pe 4 roți, Făgăraș Rocks! ne duce unde pot ajunge doar picioarele, aripile sau imaginația.
Dacă eram obișnuiți să simțim în corp senzația de depășire a limitelor, Făgăraș Rocks! scoate urcările de pe văi și le duce pe muchii, te urcă repede în golul alpin unde ridicarea deasupra limitelor, deasupra lumii, o percepem în primul rând vizual.”

Competitia va propune zeci de kilometri de alergare pe creastă, la peste 2000 de metri altitudine, pe muchii, unde se-nfioară pielea când vezi de sus o bună parte din România.

16 vârfuri de peste 2200 m se află în traseu: „Urcări brutale, coborâri ucigătoare, peisaje uimitoare și toate provocările posibile”

„La Făgăraș Rocks! ne bucurăm de lumea asta faină a alergătorilor montani participând împreună nu doar la curse, ci și la ateliere, seminarii, concerte, proiecții de filme, expoziții de artă sau de fotografie documentară, orientare turistică. Ne bucurăm împreună de cel mai generos și mai fain camping din România, precum și de experiența culinară făgărășeană.
Dacă eram obișnuiți să alergăm pe traseele turistice existente, așa cum erau ele, Făgăraș Rocks! face un pas înainte. Ca să alergăm pe cele mai provocatoare, spectaculoase, sălbatice, non-mainstream trasee posibile reabilităm rețeaua turistică din zonă și, mai mult, înființăm trasee turistice complet noi”, transmit organizatorii prin intemediul aimx.ro.

Cursele Fagaras Rocks! 2021:

Berivoi Race, cursa intensă, de 20 km și 1350 m D+ (1 punct ITRA), care-ți oferă perspective vizuale asupra Țării Făgărașului, Podișului Trasilvan, Crestei Făgărașilor, Pietrei Craiului, Bucegilor, Ciucașului și Postăvarului.

Hermeneasa Race 2 vine cu traseu modificat: înlocuim 9 km de urcare pe drum forestier cu 8 km de urcare intensă, spectaculoasă, pe Muchia Babei (un traseu neumblat pe care-l omologăm ca traseu turistic). 35.6 km cu 2330 m D+ (2 puncte ITRA).

Brătila Skyrace 6 e cursa monumentală de 48.8 km cu 3480 m D+ (3 puncte ITRA) în care vizitezi 6 vârfuri de peste 2200 m altitudine, alergi pe 3 dintre muchiile nordice ale Făgărașilor (inclusiv pe cel de-al doilea traseu la a cărui omologare turistică lucrăm, cel de pe Muchia Scărișoara) și pe
traseul de creastă.

Dara Ultra Skyrace 16 e cursa de 71.8 km cu 4850 m D+ (4 puncte ITRA) în care parcurgi 30 km la peste 2000 m altitudine, vizitezi 16 vârfuri de peste 2200 m, ajungi la 2506 m și simți toate provocările pe care le oferă Făgărașii

Bonus pentru 2021: Făgăraș Rocks! face accesibil startul în alergarea montană pentru începători, pentru membrii familiilor alergătorilor și pentru cei din comunitatea făgărășeană prin Happy Race: o cursă de doar 10 km și 300 m D+.

Autor: Vlad Lucian Arhire