Fapte bune la Autism 24H

104

Autism 24H este ultramaratonul care te „alearga” pe plaja de la Mamaia. Competitia are loc in 4-5 septembrie si atrage in jur de 1000 de concurenti din toate colturile tarii. aimx.ro este partener media oficial al Autism 24H si va prezenta intr-o serie de 10 articole „povestea” acestui eveniment sportiv de anvergura. Psihologul Adrian Gemanaru, presedintele Centrului Marea Neagra, si organizator al Autism 24H ne dezvaluie de data aceasta detalii despre latura umanitara a concursului.    

Papușă si tricou cadou pentru ambasadorii AUTISM 24H

Ce fapte bune se intampla anul acesta la Autism24h ?

Adrian Gemanaru: In total, pana acum, sunt 14 proiecte pentru care dorim sa obtinem finantare cu ajutorul alergatorilor ce vor participa la eveniment. Pe langa cele 4 proiecte ale noastre ce constau in asigurarea de vacante pentru familiile de copii speciali, cu venituri modeste, ce nu au ajuns niciodata pe litoralul romanesc avem si proiecte prin care oferim kituri pe diferite tipuri de terapii: ludoterapie si logopedie, dar si cunoscuta Cutie Terapeutica.

Autism 24H Mamaia

  Printre celelalte fapte bune pe care le sustinem sunt si cele legate de renovarea Centrului Lucia din Fetesti, implicarea in Centrul de Excelenta APCA din Galati, cei 100 de copii din Suceava ce asteapta sa vina la mare sau primele manuale scoalare adaptate pentru copii cu nevoi speciale.

     aimx.ro: Cum poti sa te implici ca AMBASADOR la AUTISM24H ?

    Adrian Gemanaru: Fiecare participant se implica in campania de donatii atat cat simte si doreste. Fiecare participant are un link unde poate aduna kilometri donati de la cei apropiati.  Nu exista target de donatii, fiecare AMBASADOR sprijina proiectele noastre atat cat considera. Nu exista taxa de participare.

aimx.ro: Ce suprize pregatesti pentru Ambasadori?

Adrian Gemanaru: Pentru fiecare AMBASADOR ce atinge borna celor 50 de kilometri donati realizez papusa AUTISM24H, personalizata cu numele ALERGATORULUI. Fiecare papusa este realizata manual de mesteri populari si este brodata cu numele participantului. Pentru cei ce ating cifra de 100 de km donati oferim un tricou tehnic personalizat cu sigla evenimentului.

    Evident ca nu ne oprim aici deoarece pentru cei mai implicati dintre ei ce ajung la 200 si 300 de km vor primi autografe personalizate din partea a 9 personalitati sportive ale Romaniei printre care se afla: Simona Halep, Gheorghe Hagi, Cristina Neagu, Constantina Dita, Andreea Raducan, Ana Maria Branza si Alina Dumitru.

 560 de alergatori s-au inscris deja la Autism 24H. Echipele continua sa-si completeze randurile

aimx.ro: Cum a decurs pana acum campania de kilometri donati ?

  Adrian Gemanaru: In fiecare zi sunt oameni care se implica si doneaza pentru ca noi sa facem fapte bune. Nu a fost zi in care sa nu primim kilometri donati din partea oamenilor ce vin alaturi de noi si de campania noastra.

    Printre performeri se numara Anisoara Ciornei ce a stabilit un nou record al competitiei cu 1719 km donati. Ea este urmata de un veteran al competitiei, Sorin Mihalescu, si de prietenul lui Andrei Bacos, iar pe locul 4 este psihologul nostru cu Sindrom Down, Yasmin Ismail, ce a depasit cifra de 600 de km donati.  Top 5 este incheiat de unul dintre cei mai inimosi sustinatori ai proiectului: Asan Arun. Este urmat in clasament de politistul Ioan Neculaica, iar top 10 este completat de suceveanul Adrian Ungureanu, presedinta APCA Galati, Nicoleta Lupoae, omul cu suflet de aur, Ionita Dragos si de prietenul meu din Brasov Alin Porca.

     Sunt multi oameni ce vin alaturi de mine in fiecare an: Catalin Tantareanu, Ioan Cuciula, Ion Melinte, Alexandra Popescu, Dragos Octavian Ciucan, Carmina Capitanu si multi oameni pe care ii consider deja prietenii proiectelor noastre.

aimx.ro: Ce echipe se afla pe primele locuri in campania faptelor bune?

  Adrian Gemanaru: Echipa din Suceava condusa de Sorin Mihalescu ocupa detasat prima pozitie in clasament si este urmata de echipa Bibliovoluntarilor din Medgidia condusa de Anisoara.

   Pe locul 3 in clasament se afla echipa „Ardeal George Cosbuc”. Este o echipa la care tin foarte mult, deoarece are doar oameni pe care ii consider apropiati de sufletul meu. Locul 4 este al echipei „Fetestiul Alearga”, condusa de o doamna ce misca lucrurile in comunitatea in care traieste.

   Locul 5 ii apartine echipei AMYS Team ce este nelipsita de la prima editie si aduna oameni din intreaga tara. Capitanul echipei este Iasemin Agi Murat o mamica de copil special. Locul 6 vine cu Asociatia Internationala a Politistilor si este condusa de Ion Melinte cunoscut in comunitatea galateana pentru suportul permanent pe care il acorda celor aflati in dificultate. Locul 7 este detinut de echipa „Libertate” cu oameni inimosi pusi pe fapte bune.

  Locul 8 merge pe Valea Jiului la ACS Strajerii Campionii condusi in lupta de Geta Minerita, o doamna minunata. Locul 9 este ocupat de echipa „Ingeri pentru mame” formata din cadre medicale de la Spitalul Judetean Constanta de pe Sectia de nasteri.

Pozitia a 10-a este detinuta de „Raza de Speranta”, o echipa ce este prezenta alaturi de capitanul ei Carmina inca de la inceputuri.

   Dar nu pot sa nu amintesc de echipa Liceului Ovidius condusa de domnul profesor Dragos Octavin Ciucan, echipa Politiei Locale din Galati, condusa de Aurelian Podasca, echipa lui Yasmin sau de echipa Muntenia Brancusi condusa de ziaristul Catalin Tantareanu

    Care sunt cele mai importante proiecte AUTISM24 ?

      Adrian Gemanaru: Cel mai apropiat  sufletului meu este Plaja Terapeutica, reusita pentru care am fost premiat in 2019 de catre cei aflati la conducerea turismului din Romania ca fiind cea mai frumoasa plaja de pe litoralul romanesc.

         In 2020 am reusit sa finalizam, cu acces gratuit, Platforma de Terapie pentru copii cu nevoi speciale, platforma ce a ajuns la aproape 3000 de familii beneficiare.

        La sfarsitul lui 2020, inainte de sarbatori, am realizat 150 de CUTII TERAPEUTICE pe care le-am trimis famiilor cu venituri reduse pentru a desfasura terapie la domiciliu, iar in 2021 am reusit sa aducem la mare familii de copii speciali ce nu si-au permis niciodata sa se bucure de o vacanta pe litoral.

decor craciun gemanaru 2020

Si tu te poti inscrie la utramaratonul pe nisip, AICI!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire