Fara inot spre Jocurile Olimpice! O noua amanare in programul competitional

142
Fara inot spre Jocurile Olimpice! O noua amanare in programul competitional

Fara inot la nivel mondial in acest an! FINA a anuntat ca intrecerile de la Campionatele Mondiale dindecembrie, la Abu Dhabi, au fost amanate cu un an. Competitia se va desfasura in perioada 13-18 decembrie 2021. Decizia amanarii a fost luata din cauza incertitudinilor cu privire la evolutia pandemiei de coronavirus.

Fara inot Romania risca sa piarda o generatie de sportivi pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

Camelia Potec, presedintele FRNPM a reactionat intr-un interviu pentru Agerpres.

Fara inot spre Jocurile Olimpice! O noua amanare in programul competitional

In cazul in care antrenamentele in apa vor fi în continuare interzise, Romania risca sa piarda o generatie intreaga de sportivi pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

„Suedezii nu au avut nicio restricţie, nu au oprit activitatea, dar au avut măsuri de prevenţie. O au pe campioana olimpică Sarah Sjostrom care se pregăteşte ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Şi să nu uităm că vor veni şi Jocurile Olimpice. Şi la noi este estimat că 3 săptămâni de pauză înseamnă două luni pierdute de antrenament în apă. Dar dacă pui 6 săptămâni consecutive, nu mai sunt 4 luni, ci 6 luni. Nu putem să venim noi acum şi să spunem că înotul nu e sigur, de vreme ce toţi ceilalţi au dat drumul. Toţi au început, de aceea am şi propus regulamentele ţărilor mai mari, am şi tradus măsurile din Italia, din Spania. Acolo au început pregătirile pentru sportivii de lot şi în bazinele acoperite.”-Camelia Potec pentru Agerpres

Camelia Potec arata ca si vecinii Romaniei au inteles importanta restartului inotului.

Fara inot spre Jocurile Olimpice! O noua amanare in programul competitional

”Ungurii au început cu toţi, nu mi se pare că au nişte măsuri foarte stricte, pentru că am văzut copii care înoată şi câte 8-10 pe culoar. Circulă pe net multe imagini de la antrenamente”, a mai spus Camelia Potec.

Campioana olimpică de la Atena 2004 speră să găsească înţelegere la Ministerul Sănătăţii pentru ca de la 1 iunie copiii legitimaţi să aibă voie să reînceapă antrenamentele.

Pe AIMX aflati aici despre startul pregatirilor canotorilor la Snagov