Federatia de Atletism si-a premiat valorile pentru anul 2019

0
663

Federatia Romana de Atletism si-a premiat cei mai importanti sportivi din 2019. Gala s-a desfasurat la un hotel de 4 stele din Bucuresti. Presedintele Federatiei, Florin Florea, a tinut sa le multumeasca in mod special reprezentantilor autoritatilor locale care au pus umarul la desfasurarea diferitelor competitii. Au fost premiate administratiile din Cluj Napoca, Brașov, Timișoara, Câmpulung Moldovenesc, Pitești, București – Sector 1, Giroc, Maieru si Roman.

Alin Firfirica a fost desemnat atletul anului 2019, iar Cristina Simion a fost cea mai valoroasa atleta a anului trecut. Ambii concureaza pentru CSA Steaua

Federatia de Atletism 2019

Alin Firfirica a castigat in acest an medalia de aur la Jocurile Mondiale Militare la aruncarea discului. Colosul de 108 kilograme si 1m96 s-a impus cu o aruncare de 63,88 de metri. Sportivul roman a fost aproape de medalia de bronz la Mondialele de la Doha, tot in acest an. Alin a aruncat discul la 66.46 metri. Sportivul este si calificat la Jocurile Olimpice din aceasta vara de la Tokyo. Cristina Simion a fost desemnata de Federatia Romana de Atletism atleta anului 2019. Cristina a devenit campioana mondiala la alergare montana pe distanta lunga. A reusit cursa vietii in indepartata Argentina si a uimit intreaga lume a alergarii montane. Stelista a terminat cei 41 de kilometri, cu aproape 2200 de metri diferenta de nivel in 3 ore, 49 de minute si 57 de secunde 

Cea mai valoroasa junioara din 2019 este una dintre marile sperante ale atletismului romanesc. Talida Sfarghiu este legitimata la CSM Suceava si CSM Raraul Campulung Moldovenesc.  Cel mai valoros rezultat a fost titlul de vicecampioană obţinut la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku (Azerbaidjan) în proba de 1.500 de metri.

La masculin, Samuel Bucsa a fost considerat cel mai bun junior anul trecut. El a cucerit in aceasta vara medalia de bronz la Europenele rezervate juniorilor 1 la saritura in lungime (7m53).

Daniela Costian si Ionut Galiteanu au fost recompensati, fiecare, cu titlul de antrenorul anului pentru performantele obtinute la nivelul seniorilor

In ceea ce-i priveste pe juniori, cei mai buni antrenori sunt Virgil Costache si Elena Erzilia Timpau. CSM Bucuresti, CSA Steaua si CSM Onesti sunt cele mai bune cluburi sportive. Gruparile cu cei mai multi copii legitimati sunt CSM Bucuresti, Rapid si Dinamo.

Ii poti afla pe toti premiantii din 2019, aici!!!  Tot pe aimx.ro poti afla si cse se intampla cu ultramaratonistii romani in concursul de la Atena, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire