Tata si fiu au doborat recordul mondial la semimaraton

175

Matt and Andrew Leach sunt din Marea Britanie. Au reusit sa doboare recordul mondial la semimaraton duminica, 19 ianuarie, la maratonul din Houston, Statele Unite ale Americii. Alti britanici, irlandezii Tommy Hughes, tatal si Eoin Hughes, fiul au avut un timp total de 4 ore, 59 de minute si 22 de secunde, la Frankfurt Marathon 2019 si au stabilit atunci un nou record mondial pe distanta de 42,195km.

Matt si Andrew Leach au alergat cel mai rapid semimaraton din istorie in „formula” tata-fiu

tata fiu semimaratonMatt si Andrew Leach au avut un timp total de 2 ore, 14 minute si 6 secunde. Andrew a alergat la 56 de ani distanta de 21 de kilometri in 1.11.10, in timp ce fiul acestuia a scos un timp de 1.02.56. Matt locuieste in Statele Unite ale Americii unde studiaza la Universitatea San Francisco si lucreaza pentru compania Google. El a concurat de doua ori pentru Team Great Britan la Europenele de Cros. De altfel inaintea semimaratonului a terminat pe locul 10 concursul de cross-country al Conferintei de Vest.

In tinerete si tatal lui Matt a practicat atletismul. El a fost castigator chiar al semimaratonului din Reading si a bifat timpi sub 30 de minute pe 10 kilometri. Accidentarile l-au facut sa se retraga din activitate la 30 de ani. Cei doi au multumit organizatorilor Houston Marathon care le-au acordat statutul „ELITE” ceea ce le-a permis celor doi sa plece din prima linie.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: runningmagazine.ca