Felix Duchampt a primit cetăţenia română. Vrea să ne reprezinte la JO 2020

120

Triatlonistul Felix Duchampt va reprezenta România în competiţii. Francezul a primit cetăţenia română şi speră să reprezinte ţara noastră la Jocurile Olimpice din acest an, de la Tokyo.

Felix Duchamp visează să concureze pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris

Triatlonistul francez Felix Duchampt a depus jurământul şi a primit cetăţenia română, a anunţat Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Francezul poate reprezenta astfel România în competiţiile internaţionale de triatlon. Duchampt este al 41-lea în clasamentul mondial masculin şi luptă pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din acest an.

”Team România se bucură şi-l aşteaptă în echipă! Demersurile de naturalizare au fost începute de regretatul preşedinte al federaţiei, Peter Klosz, şi ne bucurăm acum că ele s-au concretizat, iar Felix poate să reprezinte România. Noi îl vom susţine să se califice la Jocurile de la Tokyo”, a declarat preşedintele COSR, Mihai Covaliu.

„Felix Duchampt e foarte mândru şi îşi doreşte să reprezinte ţara noastră la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Însă visul lui cel mare este să reprezinte România la Jocurile Olimpice de la Paris, oraşul său natal. El îşi doreşte să concureze pentru România şi în faţa părinţilor, a familiei şi a prietenilor săi”, a spus şi preşedintele Federaţiei Române de Triatlon, Vlad Stoica.

Duchampt este ca şi calificat pentru Jocurile Olimpice din acest an prin criteriul „new flag” al federaţiei internaţionale. Românul de origine franceză va încerca însă să participe la Tokyo prin criteriul punctajului, ceea ce înseamnă că trebuie să urce în primii 30 de triatlonişti ai lumii.

Credit foto: Facebook Comitetul Olimpic si Sportiv Roman

Pe AIMX puteţi vedea AICI şi ce performanţe au făcut românii la Europenele de tenis de masă Under 21