FENOMENUL USERIU: ROMANUL CARE SCRIE ISTORIE

0
2537
Tiberiu Useriu

UPDATE 6633, sambata, 9.15: Andrei Rosu si Vlad Tanase au trecut si ei linia de sosire reusind sa intre in grupul select al celor 26 de persoane de pe glob care au incheiat ultramaratonul 6633. Conform organizatorilor concurentii sunt toti bine, la adapost si se relaxeaza cu un moment de Pink Floyd. Vom reveni cu detalii. Felicitari baieti !!!

UPDATE 6633, sambata, 3.00:  VICTORIE FANTASTICA PENTRU TIBERIU USERIU in cea mai echilibrata editie a ultramaratonului 6633 din istorie, o editie in care toti cei 7 concurenti ramasi in cursa erau insirati, la final, pe doar 12 kilometri. Bistriteanul a trecut linia de finish la ora 16.44, ora Canadei, ( vineri 18 martie ). Tibi Useriu a facut o cursa senzationala : a marsaluit practic de unul singur de la inceput pana la final ceea ce este urias de greu. Pe ultima portiune singaporezul JOO a venit langa el, dar desi sportivul din Asia beneficia de experienta participarii la editia din 2010, iar Tibi acuza serioase probleme la glezna l-a invins la o diferenta de 56 de minute. Bistriteanul care s-a pregatit intr-un mod spartan in aceasta iarna pentru unul din cele mai dure ultramaratoane de pe pamant si-a dus la indeplinire perfect strategia: a facut pauze foarte mici si nu s-a oprit pana nu a trecut primul linia de sosire asa cum declarase ca o va face pentru aimx.ro. FANTASTICA VICTORIE !!! FANTASTIC EFORT !!! BRAVOOO TIBI !!!! Asteptam sa treaca linia de sosire si Vlad Tanase si Andrei Rosu. Hai baieti!!

UPDATE 6633, vineri, ora 15.00: Creste tensiuneaaa!!! Inca aproximativ 50 de km pentru Tibi si JOO care merg in continuare umar la umar. Vlad si Andrei sunt la mica distanta de trioul Hully, Frank si Alex. Un efort fantastic facut de 7 campioni. Va reamintim ca 5 sportivi au abandonat deja cursa. Doar 19 oameni de pe glob au reusit sa treaca linia de sosire a ultramaratonului 6633.

UPDATE 6633, vineri, ora 8.00: Tibi si JOO sunt umar la umar si mai au de parcurs 70 de kilometri. Vlad si Andrei sunt la aproximativ 80 de kilometri distanta de linia de finish. HAI, TIBII!! HAI ROMANIA !! Vom continua actuzalizarile ori de cate ori avem informatii noi.

UPDATE 6633, vineri, ora 7.00 : continua thriller-ul din Nordul Canadei cu 3 romani in grupul select al celor 7 ultramaratonisti care au mai ramas in competitie, dupa ce un alt sportiv a abandonat cu doar cateva minute in urma. Rodericck Riddle se afla pe locul 8 si dupa o zi in care a facut progrese extraordinare nu mai putut continua cursa. Scotianul sufera si de diabet gradul 1. Tiberiu Useriu este lider in continuare, dar singaporezul JOO a venit iar in spatele sau la mai putin de 2 km. Dupa ce a avut nevoie de ingrijiri medicale la km 400, TIbi simte din ce in ce mai acut problemele la glezna dezvoltate in urma distantei uriase pe care a acoperit-o deja. Andrei Rosu si Vlad Tanase sunt pe locurile 6 si 7 , dar foarte aproape de grupul celor 3 din fata lor. Se pare ca asistam la un adevarat joc tactic aflat in plina desfasurare.

UPDATE 6633, joi, 21.00: Ultimele informatii transmise de organizatori ne indica un Tibi Useriu care marsaluieste spre o victorie superba , iar vestea si mai buna buna e ca a marit distanta fata de singaporezul JOO de la 7 km la 16. Si Vlad Tanase si Andrei Rosu au crescut considerabil ritmul si aproape au prins grupul celor 3 sportivi din fata lor. Ei se afla la aproximativ 40 de kilometri in spatele lui Tibi.

UPDATE 6633, joi, 17 martie: Conform estimarilor noastre Tiberiu Useriu a intrat pe ultima suta de kilometri a ultramaratonului 6633. „De-abia acum incepe cursa!” ne-a transmis Alin Useriu, fratele lui Tibi, contactat de aimx.ro pentru a ne oferi mai multe detalii despre cum se simte bistriteanul. ” Ultima oara am reusit sa iau legatura cu Tibi cand trecuse de kilometrul 400. Avea un moral bun si se simtea bine. Nu a avut parte de halucinatii pana in acest moment ceea ce este foarte important. Ultima suta de kilometri este cea mai dificila portiune. Vine tare din urma un sportiv foarte bine pregatit care are si avantajul experientei. El a mai participat la 6633 si asta conteaza foarte mult, mai ales ca Tibi a mers de la inceputul cursei singur.” Alin a tinut sa ne mai precizeze ca Tiberiu Useriu stie de toata emotia si sustinerea romanilor . In cursa raman in continuare si ceilalti doi romani: Andrei Rosu si Vlad Tanase. HAI ROMANIA!! Felicitari pentru efort BAIETI!!

UPDATE 6633 :  Final incins al ultramaratonului 6633. Este aproape clar ca pentru locul intai se vor bate romanul Tiberiu Useriu si Toh Poh Joo, din Singapore, sportiv care a mai participat si in 2010 la aceasta cursa. Duelul este unul plin de fair- play. Tibi si Joo au avut timp chiar de o poza la Caribou Creek, atunci cand Tibi parasea baza, iar Joo venea pentru odihna. Sportivul din Asia a ajuns la 7 kilometri in spatele romanului. Cei doi sunt mult detasati in fata trioului Hully, Frank si Alex ( 38 de kilometri). Vlad Tanase si Andrei Rosu continua si ei cursa de pe locurile 6 si 7, foarte aproape insa de cei 3 ( 13 minute ). Din cei 12 sportivi care au luat startul patru au abandonat. 

Tibi 5

  Tiberiu Useriu este dezlantuit: alearga si scrie istorie in nordul Canadei. De cand a luat startul in unul din cele mai dure ultramaratoane de pe planeta se afla in fruntea cursei, iar astazi dimineata avea un avans de 4-5 ore fata de locul doi ocupat de un sportiv din Singapore. Organizatorii au transmis, ieri, un mesaj aproape ireal: romanul ameninta serios recordul mondial al cursei  (143 de ore si 25 de minute) , stabilit, in 2007, de Mimi Anderson. ” Vreau sa alerg 10 ore cu pauza de 45 de minute!” suna declaratia socanta a bistriteanului, pentru aimx.ro, cu doar cateva ore inainte de a decola de pe aeroportul din Cluj. Am stat de vorba cu Avram Iancu, organizatorul competitiei Parangul Night Challenge, unde Tibi a facut ultimul antrenament oficial inainte de plecarea in Canada si cu Levente Polgar, unul din ultramaratonistii importanti ai tarii pentru a incerca sa aflam cat de bine s-a pregatit psihic si fizic bistriteanul inainte de acest concurs extrem.

 

” S-A PREGATIT MULT MAI DUR DECAT CONCURSUL IN SINE „

  Aflat pe ultima suta de metri cu pregatirile pentru AIUD MARATON, Levente Polgar l-a descris, pentru aimx.ro, pe omul Tiberiu Useriu: „Il stiu bine. Este un caracter mare. Nu ezita niciodata sa ajute si cu asta cred ca am spus totul. Am mai mari emotii pentru Tibi decat am pentru mine. Intru de 3-4 ori pe zi pe site-ul oficial sa vad cum evolueaza situatia”. In ceea ce priveste modul in care s-a pregatit Tiberiu Useriu pentru 6633, Levente face o dezvaluire interesanta: ” Antrenamentele la care s-a supus Tibi in aceasta iarna au fost mult mai dure decat concursul in sine. Stie fiecare pietricica din Calimani si cred ca va dobori recordul cursei.” 

   Si Avram Iancu organizatorul competitiei Parangul Night Challenge, o cursa importanta din calendar, are doar cuvinte de apreciere pentru bistriteanul care a impresionat o lume intreaga:Tibi a alergat doar in panatalon scurt la o temperatura cu mult sub minus si in rafala unui vant rece de varf de munte. Avea moralul ridicat. Si-a propus sa-si „desensibilizeze total pielea”, precizeaza Avram Iancu. Avram confirma declaratia lui Tibi in privinta strategiei de cursa: „Avea incredere totala atat in pregatirea lui, cat si in echipament. Parea ca nu ii este teama de nimic. Spunea ca isi doreste sa mearga nu neaparat cu cea mai mare viteza, ci constant, dar sa inainteze reducand la maxim perioada de somn.”  

Pana acum Tiberiu Useriu merge ceas si mai are de parcurs in jur de 150 de kilometri.

 
 Photo Credit: 6633ultra.com