Florentina Budică și Răzvan George Roman sunt campioni naţionali la heptatlon

33
Florentina Budică și Răzvan George Roman sunt campioni naţionali la heptatlon
Ionuţ Grecu şi Roman Razvan sursa Federaţia Română de Atletism

Florentina Budică și Răzvan George Roman s-au impus în cadrul Campionatului Naţional de probe combinate. Întrecerile au fost în Sala de Atletism ”Ioan Soter” din Complexul Sportiv Naţional ”Lia Manoliu” din Bucureşti.

Florentina Budică și Răzvan George Roman au fost urmați pe podium de Diana Ana Maria Ion și Georgiana Lavinia Ciurea, respectiv de Andrei Răzvan Deliu și de Sorin Ionescu.

Budică s-a impus cu 3.735 puncte. Rezultatele în probe: nouă secunde și 20 sutimi la 60 metri garduri. 1,83 metri la săritura în înălţime. 10,78 metri la aruncarea greutăţii. 5,72 la săritura în lungime şi 2 min 46 secunde 14 sutimi la 800 metri.

Pe locul secund s-a clasat Diana Ana Maria Ion (CSM Oneşti), cu 3.419 puncte. Podiumul a fost completat de Georgiana Lavinia Ciurea ( legitimată la LPS Câmpulung Muscel și CSU Piteşti), cu 3.388 puncte.

Florentina Budică și Răzvan George Roman sunt campioni naţionali la heptatlon
Răzvan George Roman și Florentina Budică sursa Federaţia Română de Atletism

În concursul masculin de heptatlon, Răzvan George Roman (CS Dinamo) s-a impus cu un total de 5.067 puncte. A obținut 7 secunde 25 sutimi la 60 metri. 7,02 metri la săritura în lungime, 12,34 metri la aruncarea greutăţii, 1,97 metri la săritura în lungime, 8 secunde 50 sutimi la 60 metri garduri, 4,00 metri la săritura cu prăjina şi 3 minute 9 secunde 66 sutimi la 1.000 metri.

Visul lui Răzvan Roman este să fie primul decatlonist român în concurs la Jocurile Olimpice. Răzvan Roman este născut la Agnita, județul Sibiu. De peste 10 ani practică atletismul. Este multiplu campion național de juniori mari, tineret sau seniori. Este cel mai valoros român, în această probă.

„Sunt de părere că cerul este limita și în fiecare zi mă trezesc cu dorința de a fi cu puțin mai bun ca în ziua precedentă”, iși dezvăluie motivația Răzvan Roman într-un interviu Aimx.ro pe care îl găsiți aici.

Pe AIMX aflați aici și vești din sporturile de iarnă!

Autor: Ovidiu Pețenghea