luni, februarie 26, 2024
AcasăSPORTURI DE IARNAFlorin Coman are sportul in "sange" si surprinde acum la bob

Florin Coman are sportul in „sange” si surprinde acum la bob

   Primul sportiv roman care s-a evidentiat la bob pe plan international a fost Alexandru Papana. Campion mondial la bob in 1933, la Intrecerile Internationale de la Schreiberhau (in prezent Szklarska Poreba, in Polonia), Papana s-a impus impreuna cu Dumitru Hubert.  In cele 17 participari ale Romaniei la Jocurile Olimpice de iarna, doar in 1968, la Grenoble, tricolorii au castigat o medalie de bronz in proba de bob-2 persoane. Echipajul a fost format din Ion Panturu si franarul Nicolae Neagoe.

Din noua generatie la bob, il urmarim pe  Florin Constantin Coman.

Are 21 de ani. A inceput sportul de performanța la varsta de 12-13 ani. Florin a practicat mai intai canotajul. Pentru 5 luni. A trecut apoi catre atletism,la proba de ciocan.
„Domnul Mehes Albert, Dan Serafim antrenor federal de aruncari lungi si antrenorul Sorin Tarchita au contribuit la dezvoltarea mea. Cat faceam „Aruncari Lungi Ciocan” am fost selectat si la bob de catre Scurtu Dan Silviu. El imi este si antrenor. Ambele sporturi le faceam simultan, dar fiind mai bun la Bob am lasat-o mai usor cu „Proba Aruncari lungi Ciocan”.

„Domnul Scurtu Dan Silviu nu imi este doar „antrenor”. Pentru mine este ca un „Tata”. M-a ajutat foarte mult atat in cariera de sportiv de performanta, cat si cu sfaturi pentru viitorul meu. Cu el pot discuta orice, ma indruma si ma ajuta… Mereu!”

Florinel Constantin Coman face parte din Lotul Olimpic de bob si sanie. Spera sa se califice la Jocurile Olimpice la PyeongChang-Coreea de Sud.

Florin Coman are obiective clare si vrea sa reprezinte cu mandrie Romania la intrecerile internationale.

„Momentan ne aflam in pregatire si avem concursuri in  „Cupa Europei”. Speram sa adunam cat mai multe puncte pentru calificare la Jocurile Olimpice.  Anul acesta avem si Mondialele de tineret, in Elvetia la-St.Moritz, unde participam la bob 4 persoane. Speram sa ajungem cat mai sus.”

Autor: Ovidiu Petenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE