Florin Mihai a câștigat ambele competiții de bob de la Lillehammer

34
Florin Mihai a câștigat ambele competiții de bob de la Lillehammer

Florin Mihai a câștigat ambele competiții de bob de la Lillehammer care contează pentru calificările la Jocurile Olimpice de Tineret de la Gangwon 2024!

Florin Mihai Dicu, Raul Ștefan Predescu, Adelina Badara, Luca Ungureanu și Mihaela Anton se remarcă. Lotul olimpic de monobob și skeleton a evoluat la concursul internațional de la Lillehammer-Norvegia, pentru calificarea la Jocurile Olimpice pentru tineret Gangwon 2024.

Au fost rezultate bune la bob și skeleton. Sportivii Deliei Ivaș și ai lui Dorin Velicu au acumulat puncte importante în ierarhia mondială, Badara și Ungureanu sunt în top 10 după competiția din Norvegia.

Conform IBSF, Florin Dicu Mihai are 1.80 cm. Pilotul are 85 de kilograme a debutat în 2021, e student și e antrenat de Dan Scurtu. A câștigat acum două întreceri OMEGA Youth Series Competition, în Norvegia, la Lillehammer.

Pregătit de Dan Scurtu și Mihail Militaru, Florin Sami a reușit să adune puncte importante pentru calificarea la Jocurile din ianuarie. Colegul său, Raul Florescu s-a clasat pe locurile 4, respectiv 7 la Lillehammer. În competiția feminină, Mihaela Anton a terminat pe locul 4, respectiv 5, cele două întreceri din Omega Youth Series Competition din Norvegia.

Mai are două clasări pe podium cu loc doi la Pyeongchang OMEGA Youth Series Competition.

Urmează evoluțiile în Coreea, la Pyeongchang, orașul Jocurilor Olimpice care au fost în 2018 unde se vor desfășura curse de calificare.

Octombrie a marcat evenimentul în care s-a aprins Flacăra Olimpică cu 100 de zile înaintea Jocurilor Olimpice de Tineret Gangwon 2024! Ceremonia s-a ținut la Stadion Panathenaic din Atena. Locul în care s-au desfășurat primele Jocuri Olimpice moderne din 1896. Ștafeta torței va dura 3 luni și va avea loc în 23 de orașe înainte de a ajunge la Gangwon în ianuarie 2024. Jocurile Olimpice de Tineret se vor desfășura între 19 ianuarie și 1 februarie 2024.

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea