Victorii interne și internaționale pentru cei mai buni sportivi la scrimă

37
Victorii interne și internaționale pentru cei mai buni sportivi la scrimă
sursa Federația Română de Scrimă, Facebook

Victorii interne, confruntări spectaculoase, rivalități, tensiune și suspans la Cupa României de scrimă. Echipa CSA Steaua București (Felicia Iacob, Tania Luțea, Sabina Martiș, Denisa Șerban) s-a impus în ediția 2023 a Cupei României la sabie. Sabina Martiș (CSA Steaua București) a câștigat Cupa României la sabie și la individual. George Dragomir (CSM Unirea Slobozia) a fost învingătorul Cupei României la sabie seniori. Greta Vereș (CSA Steaua) s-a impus sâmbătă în ediția 2023 a Cupei României la spadă. CSA Steaua București 1 (Cristina Constantinescu, Alexandra Predescu, Emma Șonț, Greta Vereș) încheie competiția cu trofeul Cupei României la spadă. Alexandra Mihaela Adoch (ACS Floreta Timișoara) a câștigat Cupa României la floretă la nivel de cadeți. La junioare, Andreea Dincă (CSA Steaua) este câștigătoarea ediției 2023 a Cupei României la floretă. Felix Dogariu (CSU Poli Timișoara) s-a impus sâmbătă în finala Cupei României la floretă, iar Luca Juravle (Triumf București) a cucerit duminică trofeul Cupei României la floretă masculin juniori. Adrian Dabija (CSM Olimpia Satu Mare) a câștigat Cupa României la spadă seniori. CSU Târgu Mureș 2 (Liviu Pascu, Daniel Popa, Claus Sebeșan) cu trofeu adjudecat în proba de spadă la Cupa României.

Victorii interne repurtate la Cupa României și succes internațional pentru delegația României la scrimă. Rezultate anunțate de Federația Română de Scrimă.

Erica Badea, sportiva legitimată la CSȘ Steaua București, a cucerit duminică medalia de argint la Budapesta în Circuitul european al cadeților. Erica, pregătită la club de Radu Szilaghi – omul care a descoperit-o pe Ana Maria Brânză, și la CNOPJ de Alina Ciuculescu, a disputat finala cu americanca Sharika Gajjala. Emilia Corbu a câștigat medalia de bronz a turneului satelit de la Istanbul, în proba feminină de floretă, după ce a ajuns în semifinalele competiției din Turcia.

Emilia Corbu a fost singura reprezentantă a României care a ajuns în 16-imi, Emilia a învins-o pe Miriam Schreiber (Suedia), cu 15-11, iar în optimi a trecut de Olga Sopit (Ucraina), cu 15-10. Emilia Corbu s-a calificat în semifinale după victoria obținută în sferturi, 15-7 cu Hiu Wai Valerie Cheng (Hong Kong). În penultimul act, Emilia a luptat împotriva Alinei Poloziuk, din Ucraina, și a pierdut greu, cu 10-12.

Victorii interne și internaționale pentru cei mai buni sportivi la scrimă

Apariție pe podiumul de premiere pentru Emi Corbu la Sabadell și la Istanbul. În Turcia și în Spania, Emilia confirmă că parcursul european la floretă este în progres. Mălina Călugăreanu a evoluat direct în turul secund. În optimi Mălina a eliminat-o pe Maria Marino Blanco (Spania), cu 15-8, în timp ce Emilia Corbu a dispus cu 15-11 de Zsofia Tolgyesi (Ungaria).

Mălina Călugăreanu a înfruntat-o pe Emilia Corbu și a învins-o cu scorul de 15-12. Pentru Mălina a urmat o nouă victorie, în semifinale, 15-10 cu Ying Cau.

Victorii interne și internaționale pentru cei mai buni sportivi la scrimă

În finala turneului satelit de floretă de la Sabadell, Mălina Călugăreanu a reușit să o învingă pe portugheza Marta Caride, scor 15-6. Emilia Corbu s-a clasat pe locul 5, iar Andreea Dincă a ocupat locul 34. Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor-Ovidiu Pețenghea