Florin Sorin Lehaci a fost desemnat canotorul cel mai promitator pe plan mondial!

0
1095
Florin Sorin Lehaci a fost desemnat canotorul cel mai promitator pe plan mondial!

Florin Sorin Lehaci este campionul mondial en-titre la tineret in proba de dublu rame. Canotorul are 20 de ani si a fost desemnat de forul international cel mai promitator sportiv al momentului pe plan mondial! Florin s-a nascut pe 26 martie 1999, la Campulung Moldovenesc. A crescut in Plutonița (Suceava). A fost vicecampion mondial de juniori la dublu rame in 2017, la Trakai.
In 2018 a obtinut o medalie de bronz cu barca de opt plus unu (8+) a Romaniei, la
Cupa Mondiala de la Belgrad.  Lehaci a devenit vicecampion mondial de tineret, la Poznan, tot cu barca de dublu rame. A devenit campion european de tineret la Brest, alaturi de Dumitru Alexandru Ciobică. Florin Lehaci este fratele dublei campioane mondiale de senioare Ionela Livia Cozmiuc (Lehaci).

Florin Sorin Lehaci a fost desemnat canotorul cel mai promitator pe plan mondial!Florin Sorin Lehaci este ”RISING STAR”! Portretul campionului roman este pe worldrowing aici!

In barca de dublu rame, Florin-Sorin Lehaci si colegul sau  Dumitru Alexandru Ciobica au devenit vicecampioni mondiali de tineret anul trecut, la Poznan, Polonia. Progresul a continuat cu titlul mondial obtinut la tineret la Sarasota-Bradenton, Florida, SUA.

Florin-Sorin Lehaci este fratele dublei campioanei mondiale, Ionela Livia, la o alta proba olimpică, dublu vasle categorie usoara.  Ionela Livia Cozmiuc a ajuns numarul 1 in lume  alaturi de Gianina Beleagă, prima data tot la Sarasota, unde a triumfat si Florin.

Cand nu se antreneaza si concureaza, Florin se uita la filme, citeste, se bucura in familie de relaxare. Este o familie de campioni si sotul Ionelei, sora sa campioana are medalii internationale in palmares.

Florin Sorin Lehaci a fost desemnat canotorul cel mai promitator pe plan mondial!In septembrie, 9 medalii de aur la Canotaj a obtinut delegatia Romaniei la Europenele sub 23 de ani! In plus au mai fost castigate o medalie de argint si doua de bronz in finalele disputate in ultima zi la Ioannina, in Grecia. La dublu rame fara carmaci Dumitru Alexandru Ciobica si Florin-Sorin Lehaci au castigat titlul continental!

Pe AIMX gasiti si informatii din sporturile de iarna AICI!

Autor: Ovidiu Pețenghea