sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăINOTPaul Georgescu a demarat "operatiunea Antarctica"

Paul Georgescu a demarat „operatiunea Antarctica”

Paul Georgescu a inceput duminica pregatirile pentru „operatiunea Antarctica”. Romanul vrea sa scrie din nou istorie pentru inotul in ape libere din Romania. Fostul poloist tinteste ca intotdeauna foarte sus. Si-a propus si de data aceasta un obiectiv la care ti-e greu sa te si gandesti.”Vreau sa inot minim 1 kilometru, dar ma gandesc si sa devin omul care inoata cea mai lunga distanta in Antarctica”, a declarat pentru aimx.ro Paul. 

„Operatiunea” Antarctica: Paul Georgescu ar trebui sa inoate 2 kilometri si 251 de metri pentru a bate actualul record mondial

Paul Georgescu AntarcticaPentru a reusi o astfel de performanta neatinsa de nimeni pana acum, Paul Georgescu ar trebui sa reziste aproximativ jumatate de ora in apele inghetate ale Antarcticii. Temperatura apei a variat la precedentele sesiuni de inot intre -1,2 grade si +0,5. „Ma voi antrena si pentru viteza. Dar in apele inghetate toate reflexele iti incetinesc. Foarte rapid incepi sa nu-ti mai simti mainile si picioarele. Iti controlezi apoi miscarile cu ajutorul memoriei. Sunt de fapt niste automatisme” a mai precizat Paul.

Expeditia este programata in perioada 17-28 februarie. Paul va lua feribotul din Ushuaia, Argentina spre Antarctica. Data si locul in care se va desfasura inotul se stabilesc in functie de conditiile meteorologice. „Am inceput ieri, in lacul Snagov, pregatirile pentru Antarctica. Mi-am dorit o adaptare treptata, sa cobor de la 12 grade, spre 0. Dar pentru ca a fost un week-end rece temparatura apei din Snagov a ajuns la 8,9 grade. A fost o senzatie faina, iti aduce aminte de precedentele antrenamente,sunt flasch-uri care iti revin. M-am simtit bine, dar astazi am fost cam obosit. Te consuma foarte mult apa rece. Am inotat jumatate de ora” a declarat Paul pentru site-ul nostru.

 Doar 23 de inotatori  de pe glob au reusit sa parcurga cel putin 1 kilometru in apele inghetate din largul coastelor Antarcticii.

7 dintre ei au inotat peste 1600 de metri. Recordul mondial de distanta ii apartine lui Sharma Bhatki, India: 2 kilometri si 250 de metri.

Autor: Vlad Lucian Arhire

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE