Florina Ilie si-a depasit frica, limitele, recordurile si entuziasmeaza in natatie

897

Florina Alexandra Ilie a strabatut 8557,8 kilometri (distanta aeriana) intre Atlanta si Hunedoara ca sa fie in Top la Campionatele Nationale de Natatie.

Dar cum a inceput Florina natatia!?!

” In copilarie am inceput sa practic inotul inspirata de sora mea mai mare. Mama a vrut ca noi sa stim sa inotam pentru ca ei i-a fost mereu frica de apa. Am inceput destul de greu. In clasa I nu am intrat aproape niciodata in apa pentru ca imi era si mie foarte frica.”

Florina Ilie traieste in prezent „visul american”

Sportiva de 21 de ani se antreneaza in Atlanta, Georgia. Are antrenori americani si din Africa de Sud, insa in inima ei sunt sentimente unice pentru antrenorii din Romania.

„La inceputul “carierei” ca sa zic asa am lucrat cu doamna Ioana Harcan, antrenoare la CS Petrolul Ploiesti, iar imediat dupa si pana la terminarea liceului cu actualul antrenor federal al Romaniei, Silviu Anastase.”

Florina nu uita rolul jucat de antrenori in parcursul ei. In fond si-a invins multumita lor frica de apa.

„Am avut din fericire parte de antrenori care au avut mare rabdare cu mine si am reusit sa trec si peste acea frica. In general oamenii pasionati de ceea ce fac si care pun pasiune si efort in tot ce realizeaza ma “inspira”. Ca in orice cariera de sportiv am avut momente de mare bucurie,dar si momente dificile. Probabil cele mai dificile momente au venit intr-o perioada in care rezultatele mele nu au fost direct proportionale cu munca depusa in bazin si in afara lui. Cred totusi ca un sportiv are ceva de invatat din tot ce i se intampla, iar momentele dificile sunt cele care ne ajuta sa crestem cel mai mult daca luam ce e mai bun din ele.”

Acum Florina Ilie e in Top!

Evolutia de la Campionatele Nationale, in bazin scurt, de la Hunedoara a inceput cu record si s-a incheiat cu titlul de „cea mai buna performanta a concursului la feminin” conform tabelei internationale de punctaj a Federatiei Internationale (FINA)

Florina a castigat la 50,100 si 200m bras! A facut record la 50 de metri si a luat locul 2 cu stafeta de mixt combinata. A castigat cu record la stafeta de mixt.

A venit din SUA sa castige in Romania, dar trebuie sa se intoarca la „noua” casa. Programul este incarcat:

„O sa avem mici competitii intre facultati in ianuarie. Cam 5 la numar, apoi o competitie de obiectiv in februarie si in Romania voi reveni pentru nationalele din bazin lung in luna martie”– Florina Alexandra Ilie

Autor: Ovidiu Petenghea