sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăFII DE NEOPRITȘtiri AIMXFrancesco Țigănescu obține medalia de bronz la Cupa Mondială de Tir Sportiv

Francesco Țigănescu obține medalia de bronz la Cupa Mondială de Tir Sportiv

Francesco Țigănescu obține medalia de bronz la Suhl, în Germania. Legitimat la CS Olimpia Bucuresti, Francesco este antrenat de Titu Vlădoianu.

Francesco Țigănescu obține medalia de bronz după ce s-a calificat în finala concursului de Cupă Mondială cu un total de 117t/125.

Anul trecut, Francesco Țigănescu legitimat la CS Olimpia București și antrenat de Titi Vlădoianu l-a urmat pe spaniolul Andres Garcia, cel care câștigase aurul și în 2021 și pe turcul Suleyman Guvercin.

Francesco Țigănescu a fost medaliat la Europene după ce a evoluat și la concursul Grand Prix de tir din Bulgaria, unde a câștigat cu 119 talere doborâte, dintr-un total de 125.

Francesco Alessandro Țigănescu este specialist la talere-trap. De la titlul de campion național din 2019 și-a îmbunătățit recordul național la Tir-Talere- Trap. Francesco adună medalii, cupe și titluri la nivel național și internațional.

În echipa lui Francesco este și mental coach-ul Violeta Țigănescu.

La TRAP, sportivii țintesc talere care se depărtează de aceștia și au la dispoziție cinci focuri pentru fiecare din cele cinci poziții de tragere, pentru un total de 25 de focuri pe rundă. Trăgătorii sunt așezați la fiecare din pozițiile de tragere și se deplasează prin rotație ca să acopere toate cele cinci poziții. În timpul rotației, armele trebuie să fie descărcate și deschise. Sunt 15 lansatoare instalate într-o așa-numită „groapă”, în fața trăgătorului, iar talerele sunt aruncate în unghiuri și viteze necunoscute de trăgător, care are două cartușe pentru fiecare taler. Adesea, sportivii trag și al doilea foc pe care îl au la dispoziție, în cioburile mai mari rămase din taler, pentru a exersa constant linia de ochire. Pentru proba de trap, pușca este epolată îninte de aruncarea talerului.
Echipamentul esențial pentru practicarea acestor sporturi se rezumă la o armă cu țeavă lisă și cartușe cu alică. Deși nu se interzice folosirea armelor semiautomate, sportivii preferă puștile de tip over/under, pentru că pot echipa fiecare țeavă cu șocuri diferite în funcție de distanțele și traiectoriile talerelor. De asemenea, este foarte importantă potrivirea perfectă a armei cu corpul trăgătorului pentru o epolare cât mai rapidă și precisă.

Sursa ARW

Pe AIMX  citiți și articole din natație!

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE